Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Σαουδαραβική κοινοπραξία προσέφερε την χαμηλότερη τιμή για την κατασκευή του αγωγού 1,1 δισ στη Βουλγαρία

Σαουδαραβική κοινοπραξία προσέφερε την χαμηλότερη τιμή για την κατασκευή του αγωγού 1,1 δισ στη Βουλγαρία
Ποιά η κοινοπραξία  που προσέφερε 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του αγωγού που θα συνδέσει τον TurkStream
Η κοινοπραξία της σαουδαραβικής Arkad Engineering και της  Arkad-ABB με έδρα το Μιλάνο κατέθεσε τη χαμηλότερη προσφορά για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο σε ολόκληρη τη Βουλγαρία, ανακοίνωσε  την Παρασκευή 29/3/2019  ο διαχειριστής δικτύου της χώρας Bulgartransgaz .
Η Βουλγαρία θα κατασκευάσει αγωγό 474 χιλιομέτρων για να συνδέσει τα νότια σύνορά της με την Τουρκία με τα  δυτικά σύνορά της με τη Σερβία, με στόχο να εξασφαλίσει μια σύνδεση με το δίδυμο αγωγό TurkStream στη Σερβία και την Ουγγαρία.
Η κοινοπραξία προσέφερε 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του αγωγού μέχρι το τέλος του 2020. Η εναλλακτική προσφορά της, για κατασκευή σε σε οκτώ μήνες, ανήλθε σε 1,29 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε  η Bulgartransgaz μετά το άνοιγμα των προσφορών.
Συνολικά υποβλήθηκαν τρεις προσφορές για τη σύνδεση φυσικού αερίου νωρίτερα αυτό το μήνα.
Μία κοινοπραξία, συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής εταιρείας ενέργειας Bonatti, της γερμανικής κατασκευαστικής εταιρείας Max Streicher και μιας ελεγχόμενης από το Λουξεμβούργο εταιρείας που ανήκει στην τράπεζα TMK της Ρωσίας, προσέφερε  για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου για 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του έτους ή 1,69 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη του 2020 .
Η Bulgartransgaz δήλωσε ότι ο τρίτος υποψήφιος, που αποτελείται από εταιρείες που ανήκουν στον όμιλο πετρελαίου και φυσικού αερίου MOL της Ουγγαρίας, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του διαγωνισμού.
"Θα εξετάσουμε προσεκτικά τις προσφορές και θα καταλήξουμε σε απόφαση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας", δήλωσε ο Vladimir Malinov, διευθύνων σύμβουλος της Bulgartransgaz, προσθέτοντας ότι η χαμηλότερη προσφορά ήταν εντός του εκτιμώμενου κόστους.
Η Ρωσία, η οποία κατασκευάζει το TurkStream για να παρακάμψει την Ουκρανία, δήλωσε ότι θα χρειαστεί εγγυήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι οι Βρυξέλλες δεν θα αντιταχθούν στην επέκταση ενός από τα σκέλη του αγωγού των 15,75 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων μέσω της Βουλγαρίας.
Η Bulgartransgaz σχεδιάζει να χορηγήσει προκαταβολή 250 εκατομμυρίων ευρώ στον νικητή και να πραγματοποιήσει δόσεις για το υπόλοιπο κόστος βάσει ενός δεκαετούς σχεδίου πληρωμών.
Και οι δύο υποψήφιοι συμφώνησαν να λάβουν εκ νέου προγραμματισμένη πληρωμή, με τη σαουδαραβική προσφορά να προσφέρει αύξηση 4% και η κοινοπραξία με την Bonatti να προσφέρει μια προσαύξηση που κυμαίνεται μεταξύ 7 και 9%.


www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης