Ναυτιλία

ΗΠΑ: Δύο εταιρίες μήνυσαν την Valero για μολυσμένα καύσιμα πλοίων

tags :
ΗΠΑ: Δύο εταιρίες μήνυσαν την Valero για μολυσμένα καύσιμα πλοίων
Η Εθνική Ναυτιλιακή Εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας και η μεξικανική πετροχημική εταιρεία Indelpro SA υπέβαλαν αγωγές για ζημιές που προκλήθηκαν σε πλοία τους
Δυο εταιρείες υπέβαλαν αγωγές, αυτή την εβδομάδα, σε ομοσπονδιακά δικαστήρια του Τέξας,  υποστηρίζοντας ότι πλοία τους που λειτουργούσαν το 2018 έχουν υποστεί ζημιά από μολυσμένο καύσιμο που πωλήθηκε από τη θυγατρική της Valero Energy Co, Valero Marketing and Supply Co, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου που επικαλείται το Reuters.
Η Εθνική Ναυτιλιακή Εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας (National Shipping Co of Saudi Arabia)  δήλωσε ότι κατέβαλε περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια δολάρια για επισκευές και καύσιμα αντικατάστασης για ένα πλοίο που έπλεε για δύο ημέρες πριν από την επανεκκίνηση και έφθασε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για επισκευές στις αρχές Μαΐου 2018, σύμφωνα με τα έγγραφα.
"Η ζημιά στο πλοίο που προκλήθηκε από τη χρήση κακών καυσίμων περιελάμβανε ζημιά στις αντλίες έγχυσης καυσίμου (έμβολο και βαρέλι), μονάδες ελέγχου έγχυσης, έμβολα και βαλβίδες", ανέφερε η εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας στην κατάθεσή της.
Η μεξικανική πετροχημική εταιρεία Indelpro SA δήλωσε σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα ότι η Valero Marketing and Supply γνώριζε εγκαίρως ότι υπήρχαν προβλήματα με το καύσιμο πλοίων που επηρέασε πάνω από 150 πλοία μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 31 Μαΐου 2018.
"Τα ζητήματα μόλυνσης ήταν γνωστά στην Valero νωρίς και ο ίδια η εταιρεία  αρνήθηκε να αγοράσει δικό της προϊόν για χρήση σε σκάφη που ναυλώθηκαν από την Valero", ανέφερε η Indelpro στην αγωγή της.
Η Indelpro ανέφερε ότι η MV Zoe Schulte, η οποία υπέστη ζημιά τον Μάιο του 2018 από μολυσμένο καύσιμο που προμηθεύθηκε από την  Valero. Ο κινητήρας του πλοίου έπρεπε να επισκευαστεί και η δεξαμενή καυσίμου και οι σωλήνες του να καθαριστούν.
Και οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι η Valero τους παρείχε πιστοποιητικά ότι τα καύσιμα πληρούσαν τις προδιαγραφές.
Η Indelpro δεν ανέφερε τα οικονομικά έξοδα, αλλά δήλωσε ότι ζητεί αποζημίωση άνω των $ 75.000.
Η εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι επιδιώκει να ανακτήσει τα ήδη υπάρχοντα έξοδα, τα δικαστικά τέλη, τους τόκους και άλλες αποζημιώσεις που θα απονεμηθούν από το δικαστήριο.
Η Valero είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ραφιναρισμένων προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η αγωγή της Indelpro S.A. DE C.V. κατατέθηκε κατά της εταιρείας Valero Marketing and Supply Co στο τμήμα Galveston του Επαρχιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ της Νότιας Περιφέρειας του Τέξας.
Η  αγωγή της Εθνική Ναυτιλιακή Εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας κατά της Valero Marketing and Supply Co κατατέθηκε στο τμήμα Χιούστον του ίδιου Επαρχιακού Δικαστηρίου.


www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης