Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Novak (Ρωσία): Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα με τον ΟΠΕΚ πιθανή επέκταση της συμφωνίας για το πετρέλαιο

tags :
Novak (Ρωσία): Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα με τον ΟΠΕΚ πιθανή επέκταση της συμφωνίας για το πετρέλαιο
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας τόνισε ότι η συζήτηση για την επέκταση της συμφωνίας θα μπροούσε να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο
Σε διάψευση των αναφορών ότι η Ρωσία έχει συμφωνήσει με τον ΟΠΕΚ να επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου προχώρησε σήμερα (29/3) ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, τονίζοντας ότι η σχετική συζήτηση δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα.
Ειδικότερα, ο κ. Novak προχώρησε διέψευσε τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Μόσχα θα δεχθεί επέκταση της συμφωνίας για τις περικοπές κατά μόνο τρεις μήνες, διευκρινίζοντας ότι «η επέκταση στην παγκόσμια συμφωνία περικοπής στην παραγωγή δεν έχει συζητηθεί ακόμα».
Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «μία τέτοια συζήτηση θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Μάιο», ενώ επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ιρανό ομόλογό του, Bijan Namdar Zanganeh, την ερχόμενη Δευτέρα (1/4) στη Μόσχα, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας μετά την ολοκλήρωσή της τον Ιούνιο.
Ο κ. Novak διευκρίνησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου στα επίπεδα που έχουν συμφωνηθεί με τον ΟΠΕΚ μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα, αναφέροντας χαρακτηρισικά ότι «νομίζω πως μέχρι το τέλος Μαρτίου θα επιτύχουμε τη μέση ημερήσια μείωση της παραγωγής».
«Είπαμε γενικά ότι πρέπει να παρακολουθήσουμε την αγορά», δήλωσε ο Ρώσος υπυργός, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση της επιτροπής παρακολούθησης για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ, ενώ καταλήγει λέγοντας «ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση των Απρίλιο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης