Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το πρώτο αιολικό πάρκο της Δανίας από τη Vestas χωρίς κρατική επιδότηση

Το πρώτο αιολικό πάρκο της Δανίας από τη Vestas χωρίς κρατική επιδότηση
Στο τέταρτο τρίμηνο του έτους θα τεθεί σε λειτουργία το αιολικό πάρκο
Εντολή από το ίδρυμα της Δανίας Hirtshals Havnefond για ένα έργο ισχύος 17 MW στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας έλαβε η Vestas.
Πρόκειται για ένα τεράστιο αιολικό πάρκο που θα πραγματοποιηθεί χωρίς επιδότηση και θα διαθέτει ανεμογεννήτριες τύπου V136-4,2 MW με πύργους 82 μέτρων, τα οποία θα παράσχουν ενέργεια για περίπου 16.000 νοικοκυριά όταν θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία το τέταρτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τη Vestas.
Παράλληλα, η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, καθώς και μια 20ετή λειτουργία Active Output Management 5000 πλήρους φάσματος και συντήρησης.
«Μας τιμά η συνεργασία με την Hirtshals Havnefond για το έργο αυτό. Οι άριστες συνθήκες ανέμου στο συγκεκριμένο σημείο σε συνδυασμό με την εισαγωγή του στρόβιλου V136-4.2 MW στη δανική αγορά, αποτελούν μερικά από τα βασικά συστατικά για την πραγματοποίηση ενός κερδοφόρου project σε συνθήκες εμπορικής αγοράς», δήλωσε ο Christer Baden Hansen, αντιπρόεδρος πωλήσεων της Vestas για τη βόρεια και τη δυτική Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης