Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Θα ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση στην κυβέρνηση Maduro στη Βενεζουέλα

ΗΠΑ: Θα ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση στην κυβέρνηση Maduro στη Βενεζουέλα
Προαναγγέλλει η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδια για την Τρομοκρατία και την Οικονομική Κατασκοπεία
H κυβέρνηση Trump θα ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση στο καθεστώς του προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro υποστήριξε η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδια για την Τρομοκρατία και την Οικονομική Κατασκοπεία, Sigal Mandelker.
Την ίδια στιγμή έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει πως το 24% του πληθυσμού της Βενεζουέλας, περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν απόλυτη ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια.
Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από πανεπιστήμια της Βενεζουέλας, πάνω από το 94% του πληθυσμού ζούσε στη φτώχεια το 2018 και το 60% ζούσε σε κατάσταση ακραίας φτώχειας.
Η κατανάλωση κρέατος και λαχανικών υποχώρησε σημαντικά μεταξύ του 2014 και του 2017, ενώ αυτή του γάλακτος μειώθηκε κατά 77%.
Περίπου 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με υποσιτισμό.
Υπενθυμίζεται πως οι  ΗΠΑ έχουν αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα, την οποία όμως αρνείται ο πρόεδρος Maduro, υποστηρίζοντας πως αυτός είναι ένας τρόπος για να διεισδύσουν οι  ΗΠΑ στο εσωτερικό της χώρας του.
Παρά τις προσπάθειες του αυτοανακηρυχθέντα προέδρου της Βενεζουέλας, J. Guaido, ο οποίος έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας εξακολουθεί να παραμένει στα σύνορα Κολομβίας - Βενεζουέλας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης