Επιχειρήσεις

Tα πλάνα Μυτιληναίου για ηλιακή ενέργεια - φυσικό αέριο και η κρίσιμη απόφαση για την αλουμίνα

Tα πλάνα Μυτιληναίου για ηλιακή ενέργεια - φυσικό αέριο και η κρίσιμη απόφαση για την αλουμίνα

Τι είπε ο πρόεδρος στο teleconference με τους αναλυτές των θεσμικων επενδυτών

Η ηλιακή ενέργεια αποτελεί κεντρικό στόχο στην ανάπτυξη του ενεργειακού τμήματος της Μυτιληναίος, όπως ανακοίνωσε κατά το χθεσινό teleconference με τους θεσμικούς επενδυτές ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος.
Όπως είναι γνωστό, κύριος φορέας είναι η METKA EGN που έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας.
Τα πλάνα του Ομίλου μιλούν για επεκταση και στις 5 ηπείρους με ανάπυξη μεταξύ άλλων 50 MW στην Ελλάδα σε πρώτη φάση.
Η ηλιακή ενέργεια κερδίζει συνέχεια έδαφος διεθνώς από την πλευρά της ανταγωνιστικότητας και με μαθηματική ακρίβεια έρχεται στην αιχμή των ανανεωσίμων πηγών σε συνδυασμό με την αποθήκευση και πάνω σε αυτό ο όμιλος χτίζει τα νέα του πλάνα.
Ευκαιρίες αναζητούνται πάντα στα αιολικά.


Το φυσικό αέριο
 

Ανέφερε επίσης ότι η  τελική επενδυτική απόφαση για το νέο CCGT, το υπερσύγχρονο εργοστάσιο φυσικού αερίου έχει παρθεί και αναμένεται η  έγκριση των περιβαλλοντικών αδειών.
"Θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε κατασκευή το Φθινόπωρο", συμπλήρωσε.
Στόχος, ανέφερε, είναι να συγκροτήσουμε  ένα ακόμα πιο ασφαλές και διαφοροποιημένο portfolio φυσικού αερίου.
Ο όμιλος έχει κλιμακώσει τις εισαγωγές του καυσίμου αιχμής με επίκεντρο τις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα, εκμεταλλευόμενος την ανάπτυξη των σχέσεων και την πτώση της τιμής του καυσίμου.
Σε ερωτήσεις των θεσμικών για τις προθέσεις του όσον αφορά τον διαγωνισμό των λιγνιτικών, ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει σχόλιο ή πρόβλεψη πριν την διαμόρφωση του SPA.
Η παρουσία του ομίλου πάντως στον διαγωνισμό, αν τελικά λάβει χώρα θα είναι καθοριστική με βάση και την έντονη δραστηριοποίησή του στο λεγόμενο ETS που στόχο έχει την ενίσχυση της αντιστάθμισης εξαιτίας της ανόδου των CO2.

Η μεταλλουργία βασικός μοχλός κερδοφορίας

Όσον αφορά τον τομέα που συνέβαλε τα μέγιστα στα κέρδη και αναμένεται ισχυρός για το 2019, ο πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία του, τονίζοντας ότι  ο Τομέας της  Μεταλλουργίας θα συνεχίσει με εξαιρετικούς ρυθμούς.
Μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως σημείωσε, θα έχουμε αποφασίσει για το FID του νέου alumina refinery, την τελική δηλαδή κίνηση για το νέο εργοστάσιο της αλουμίνας που θα αλλάξει τα δεδομένα. 
Αν αυτό θα προχωρήσει  θα είναι game changer για την αγορά.
Παράλληλα με την απόκτηση της ΕΠΑΛΜΕ (και την έγκρισή της από την ΕπΑντ) η παραγωγή του Τομέα Μεταλλουργίας θα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη

Η γενική εικόνα

Consolidation year is over, ανέφερε προς τους επενδυτές, σηματοδοτώντας ότι η προσπάθεια ενοποίησης στο εννιαίο σχήμα ολοκληρώθηκε.
Είμαστε χαρούμενοι για τα αποτελέσματα, σημείωσε, ήμασταν κοντά στις προβλέψεις μας, δεν είμαστε όμως ικανοποιημένοι από την πορεία της μετοχής.
Η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη.
Εκτίμησε ότι θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για υπέρβαση των 2 δισ ευρώ σε κύκλο εργασιών το 2019
Οι πρακτικές διαφάνειας και ορθής εταιρικής διακυβέρνησης ήδη αποδίδουν, προσέθεσε.
Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από την διαφάνεια στον τομέα των αποτελεσμάτων.


www.worldenergynews.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης