Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Αργεντινή θα αυξήσει πάνω από 100 εκατ. δολ. τις δαπάνες για τις ενεργειακές επιδοτήσεις

Η Αργεντινή θα αυξήσει πάνω από 100 εκατ. δολ. τις δαπάνες για τις ενεργειακές επιδοτήσεις
Οι αρχές σκοπεύουν να αυξήσουν σταδιακά τις τιμές του φυσικού αερίου  10% τον Απρίλιο, 9,1% τον Μάιο και 7,5% τον Ιούνιο
Η Αργεντινή θα αυξήσει τις δαπάνες για ενεργειακές επιδοτήσεις κατά περισσότερο από 100 εκατομμύρια δολάρια φέτος για να αντισταθμίσει τις απώλειες από τις εταιρείες φυσικού αερίου που επλήγησαν από τις καθυστερημένες αυξήσεις των εγχώριων τιμών, σύμφωνα με πηγή της υπουργείου ενέργειας που επικαλείται το Reuters την Πέμπτη 28/3/2019.
Η αύξηση της δαπάνης έρχεται σε αντίθεση με την ευρύτερη εκστρατεία του Πρόεδρου Mauricio Macri για την περικοπή των επιδοτήσεων και των τιμών των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
Αλλά η Αργεντινή να αγωνίζεται για τον περιορισμό του υψηλού πληθωρισμού και θα συμβάλει στη μείωση των τιμών της ενέργειας για τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.
Η σχεδιαζόμενη αύξηση των 4,5 δισεκατομμυρίων peso σημαίνει ότι οι συνολικές κυβερνητικές δαπάνες για επιδοτήσεις ενέργειας, οι οποίες αρχικά είχαν οριστεί στα 200 δισεκατομμύρια πέσος για το 2019, θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 2,25% σε σχέση με τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή.
"Αυτά τα 4.5 δισεκατομμύρια πέσος θα πρέπει να περικοπούν από άλλα μέρη", ανέφερε η πηγή.
Οι αρχές σκοπεύουν να αυξήσουν σταδιακά τις τιμές του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές: 10% τον Απρίλιο, 9,1% τον Μάιο και 7,5% τον Ιούνιο, αλλά από τον Ιούνιο θα ξεκινήσει και η έκπτωση περίπου 22%.
Ο Macri, ο οποίος επιδιώκει επανεκλογή τον Οκτώβριο, πραγματοποίησε περυσινή συμφωνία ύψους 56,3 δισ. Δολαρίων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να βοηθήσει την οικονομία της χώρας και υποσχέθηκε να μειώσει τις επιδοτήσεις και άλλα κυβερνητικά έξοδα για να φθάσει σε πρωτογενή δημοσιονομική ισορροπία φέτος.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης