Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ρωσία: Επενδύσεις 1,4 δισ. δολ από την Nornickel για την αύξηση της παραγωγής νικελίου και παλλαδίου

tags :
Ρωσία: Επενδύσεις 1,4 δισ. δολ από την Nornickel  για την αύξηση της παραγωγής νικελίου και παλλαδίου
Η Nornickel στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή νικελίου και να εκμεταλλευτεί την αναμενόμενη έκρηξη της ζήτησης από τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων
Η ρωσική εταιρεία παραγωγής νικελίου και παλλαδίου Norilsk Nickel (Nornickel) ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει μέχρι και 90 δισεκατομμύρια ρούβλια (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) σε τέσσερα χρόνια σε δύο μεγάλα projects στη Ρωσία.
Τα έργα αφορούν  την επέκταση και την ανασυγκρότηση του συμπυκνωτή μεταλλευμάτων Talnakh και τηνανάπτυξη του ορυχείου South Cluster.
Η Nornickel στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή νικελίου και να εκμεταλλευτεί την αναμενόμενη έκρηξη της ζήτησης από τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων.
Η Nornickel αποκάλυψε για πρώτη φορά τις προγραμματισμένες δαπάνες της για τα έργα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ανακοίνωσε ότι ήταν μέρος του συνολικού προγράμματος επενδύσεων 2019-2022 ύψους 10,5-11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η εταιρεία, η οποία μαζί  με την Βραζιλιάνικη Vale, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός νικελίου στον κόσμο, ήταν κερδοφόρος χάρη στις πλούσιες σε πόρους της Αρκτικής επιχειρήσεις. Η παραγωγή της ήταν σταθερή, ωστόσο, εξαιτίας της μείωσης της περιεκτικότητας σε μεταλλικά στοιχεία του μεταλλεύματος και της εστίασής της στην ανακαίνιση των εγκαταστάσεων παραγωγής.
Το έργο Concentrator Talnakh (TOF-3) θα ενισχύσει την ετήσια παραγωγική ικανότητα σε 18 εκατομμύρια τόνους ορυκτού από 10 εκατομμύρια τόνους και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2023.
Οι επενδύσεις στο ορυχείο Νότου Cluster θα πρέπει να δώσουν στη βαριά εξαντλημένη περιοχή μια νέα ζωή, δήλωσε ο Nornickel. Η ικανότητα εξόρυξης μεταλλευμάτων θα πρέπει να φθάσει τα 9 εκατομμύρια τόνους ετησίως το 2027.
Η εταιρεία αναμένει πρόσθετη ετήσια παραγωγή άνω των 20 τόνων PGM (μέταλλα ομάδας πλατίνας) από το South Cluster.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης