Ηλεκτρισμός

Στην εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος σε όλη την Ελλάδα θα προχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ

Στην εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος σε όλη την Ελλάδα θα προχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ
Το πρόγραμμα αφορά τα νησιά Αστυπάλαια Σύμη και Μεγίστη και αναμένεται η γνωμοδότηση της Αρχής προκειμένου να δημιουργηθεί το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο
Ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει απευθείας στην εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος σε όλη την Ελλάδα εγκαταλείποντας το πιλοτικό έργο, που έχει εμπλακεί σε δικαστικές διενέξεις ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή Στέφανος Οκταποδάς μιλώντας στο συνέδριο Power And Gas Supply.
Όπως είπε θα πρέπει να αλλάξει το μοντέλο προκειμένου να προχωρήσει το έργο σε μεγάλη κλίμακα.
Προειδοποίησε εξάλλου για το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι στο Διαχειριστή συνταξιοδοτούνται τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια ενώ ταυτόχρονα οι διαδικασίες προσλήψεων είναι εξαιρετικά αργές.
Παράλληλα, ο κ. Οκταποδάς ζήτησε νομοθετική παρέμβαση απο την πολιτεία για να διευκολυνθεί ο ΔΕΔΔΗΕ στην στελέχωση του ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας αγοράς.
Αναφερόμενος εξάλλου στο project των έξυπνων νησιών στα οποία θα γίνουν επενδύσεις προκειμένου η κατανάλωση ρεύματος να καλύπτεται κατά ποσοστό τουλάχιστον 60% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είπε ότι η πρόταση του ΔΕΔΔΗΕ προς τη ΡΑΕ έχει αποσταλεί από τον Μάιο του 2018.
Το πρόγραμμα αφορά τα νησιά Αστυπάλαια Σύμη και Μεγίστη και αναμένεται η γνωμοδότηση της Αρχής προκειμένου να δημιουργηθεί το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης