Διεθνή

Κίνα: Σε πλήρη εξέλιξη οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ - Απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά

tags :
Κίνα: Σε πλήρη εξέλιξη οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ - Απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις των δύο χωρών
Τη θέση ότι οι εμπορικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε «πλήρη εξέλιξη» διατύπωσε σήμερα (28/3) το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία η οποία θα δώσει τέλος στην εμπορική διαμάχη των τελευταίων μηνών.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας επιβεβαίωσε ότι η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον εμπορικό αντιπρόσωπο Robert Lighthizer και τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin, αναμένεται να φτάστουν στο Πεκίνο αργότερα εντός της ημέρας, προκειμένου οι δύο πλευρές να ξεκινήσουν τον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να παρευρεθούν σήμερα σε γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He, ενώ ο ίδιος αναμένεται να ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες.
Σύμφωνα με το Υπουργείου, οι δύο χώρες έχουν σημειώσει πρόοδο μέσα από ορισμένες τηλεφωνικές επαφές που είχαν κατά το προηγούμενο διάστημα, τονίζοντας ωστόσο ότι «παραμένει ακόμα αρκετή δουλειά να κάνουμε».
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με στελέχη κινεζικών και ξένων επιχειρήσεων, ο πρωθυπουργός της χώρας, Li Keqiang, δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσιγκτον.
«Πρέπει να αποφύγουμε το έλλειμμα εμπιστοσύνης, διαφορετικά η ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας είναι ανυπολόγιστη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Li, προσθέτοντας ότι οι εμπορικές τριβές παραμένουν ένα «κολλώδες σημείο».
Σημειώνεται ότι ο νέος γύρος εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο χώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή (29/3).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης