Τελευταία Νέα

Κατασκευή τεσσάρων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 110 MW στην Ισπανία από την Enel

Κατασκευή τεσσάρων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 110 MW στην Ισπανία από την Enel
Οι συνολικές αιολικές επενδύσεις ανέρχονται περίπου στα 116 εκατ. ευρώ
Την κατασκευή τεσσάρων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 110 MW ξεκίνησε στην Σαραγόσα της Ισπανίας, η Endesa, μέσω του βραχίονα ανανεώσιμης ενέργειας, Enel Green Power Espana (EGPE).
Οι συνολικές αιολικές επενδύσεις ανέρχονται περίπου στα 116 εκατ. ευρώ ενώ οι τέσσερις εγκαταστάσεις αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία προς το τέλος του 2019. Μόλις λειτουργούν πλήρως, θα είναι σε θέση να παράγουν περίπου 375 GWh ετησίως, αποφεύγοντας την ετήσια εκπομπή 247,894 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Endesa Jose Bogas υπογράμμισε ότι: «Τα έργα αυτά, ως μέρος των 900 MW που χτίζουμε στην Ισπανία, ενισχύουν τη δέσμευσή μας για περαιτέρω ενίσχυση του ανανεώσιμου συνδυασμού παραγωγής της χώρας, βοηθώντας την να επιτύχει τους στόχους της για την πράσινη ενέργεια. Επιπλέον, αξιοποιούμε τον πλούτο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ισπανία, ενώ παράλληλα προωθούμε ενεργά την καινοτομία και τη βιωσιμότητα υιοθετώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές στη φάση κατασκευής».
Με αυτά τα έργα, η εταιρεία διαθέτει πλέον 10 αιολικά πάρκα υπό κατασκευή στην Ισπανία, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Αραγονίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης