Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Vitol αναμένει μείωση της παραγωγής LNG - Ρεκόρ εισαγωγών στην Ευρώπη

tags :
Η Vitol αναμένει μείωση της παραγωγής LNG - Ρεκόρ εισαγωγών στην Ευρώπη
Η χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση LNG και η πτώση των τιμών στην Ασία κατέστησαν την Ευρώπη τον κορυφαίο προορισμό για το LNG
Ο επικεφαλής της εμπορίας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Ομίλου Vitol, δήλωσε την Τετάρτη 27/3/2019 ότι οι προοπτικές είναι "παγωμένες" για το LNG  βραχυπρόθεσμα, λόγω της "απίστευτης" υπερπροσφοράς στην αγορά, η οποία θα οδηγήσει σε περιορισμό της  παραγωγής.
"Είχαμε ρεκόρ εισαγωγών LNG στην Ευρώπη. Πριν από τρία χρόνια, είδαμε 63 φορτία σε ένα μήνα, τον Μάρτιο βλέπουμε 125 φορτία, τον Απρίλιο και τον Μάιο αναμένουμε 150 και 170 φορτία ... Αυτό είναι πραγματικά πρωτοφανές », δήλωσε ο Pablo Galante Escobar, επικεφαλής LNG της Vitol, στην σύνοδο  FT Commodities Global στην Ελβετία.
"Είπαμε πριν από αυτό ότι περιμένουμε μια μάχη μεταξύ του LNG των ΗΠΑ και των ρωσικών αγωγών. Πιστεύουμε ότι αυτό συμβαίνει τώρα αλλά συνδέεται με το LNG από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική που δεν διοχετεύθηκε  σε καταναλωτές στο Πακιστάν, το Μπαγκλαντές ή την Κίνα, όπου ο χειμώνας ήταν ήπιος αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως η υπερβολική παραγωγή.
Αυτή την εβδομάδα, οι τιμές spot για τα φορτία LNG που θα παραδοθούν στη βορειοανατολική Ασία το Μάιο υποχώρησαν σε χαμηλό τριετίας 4,30 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu) καθώς οι αγοραστές αποφεύγουν τα φορτία και τα διοχετεύουν προς την Ευρώπη. .
Στην Ευρώπη, η τιμή του φυσικού αερίου  διαπραγματεύεται την Τετάρτη 27/3/2019 γύρω στα 4,90 δολάρια ανά mmBtu, με τις τιμές να έχουν πριμοδότηση έναντι της Ασίας από την περασμένη εβδομάδα.
Η χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση LNG και η πτώση των τιμών στην Ασία κατέστησαν την Ευρώπη τον κορυφαίο προορισμό για το LNG που παράγεται στη λεκάνη του Ατλαντικού από τον Οκτώβριο, μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Ορισμένες ασιατικές εταιρείες, όπως η KOGAS της Νότιας Κορέας και η PetroChina της Κίνας, πωλούσαν φορτία από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία  στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες.
Πολλές εμπορικές πηγές ανέφεραν ότι οι τιμές θα πρέπει να μειωθούν κατά περίπου στο $ 1 ανά mmBtu για να προκαλέσουν τερματισμό λειτουργίας, αλλά παραδέχτηκε ότι το κόστος για την παράδοση από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη δεν φαίνεται "πολύ υγιές".
Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής Cheniere επεσήμανε στο Reuters νωρίτερα φέτος ότι οι πελάτες του έχουν το συμβατικό δικαίωμα να μειώσουν τις ποσότητες και να πληρώσουν ένα σταθερό τέλος για επεξεργασία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης