Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επένδυση 100 εκατ. δολ. της BP στο Upstream Carbon Fund για τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

tags :
Επένδυση 100 εκατ. δολ. της BP στο Upstream Carbon Fund για τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου
Tο νέο Upstream Carbon Fund θα διατεθεί τα επόμενα τρία χρόνια και «θα προσφέρει σημαντική περαιτέρω στήριξη στο έργο της BP που θα παράγει βιώσιμες μειωμένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις δραστηριότητές της
Στην δημιουργία ενός fund ύψους 100 εκατ. δολ. προχώρησε η BP για έργα που θα οδηγήσουν σε μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις προηγμένες επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει.
Ειδικότερα, το νέο Upstream Carbon Fund θα διατεθεί τα επόμενα τρία χρόνια και «θα προσφέρει σημαντική περαιτέρω στήριξη στο έργο της BP που θα παράγει βιώσιμες μειωμένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις δραστηριότητές της».
Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2018 η BP έθεσε βραχυπρόθεσμους και ειδικούς στόχους με στόχο τη μείωση των εκπομπών της και την προώθηση της μετάβασης στην ενέργεια.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το σύνολο των άμεσων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της BP μειώθηκε κατά 1,7 εκατομμύρια τόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα, παρά την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 3% στην ίδια βάση.
Μέχρι το τέλος του 2018, η BP είχε παράγει 2,5 εκατομμύρια τόνους βιώσιμων μειώσεων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε όλες τις επιχειρήσεις της από το 2016. Η ένταση του μεθανίου της BP για το 2018 ήταν 0,2% - σύμφωνα με τον στόχο.
Τέλος, το Upstream Carbon Fund θα συμπληρώσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια που ο όμιλος επενδύει σε δραστηριότητες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων σε επιχειρηματικές δραστηριότητες και στην εναλλακτική ενεργειακή του δραστηριότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης