Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Γαλλία: H ζήτηση ενέργειας υποχώρησε 13,5% το Φεβρουάριο λόγω του ζεστού καιρού

tags :
Γαλλία: H ζήτηση ενέργειας υποχώρησε 13,5% το Φεβρουάριο λόγω του ζεστού  καιρού
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 6,6% κατά τη διάρκεια του μήνα
Η γαλλική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας υποχώρησε 13,5% σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, λόγω της ασυνήθιστα ζεστού καιρού, ανακοίνωσε η γαλλική επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας RTE την Τρίτη 26/3/2019.
Η RTE ανέφερε ότι οι μέσες θερμοκρασίες αυξήθηκαν κατά 4,6 βαθμούς Κελσίου το Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, μειώνοντας τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 6 τερατοβάτρες (TWh) σε 44,26 TWh κατά τη διάρκεια του μήνα.
Η γαλλική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 6,6% κατά τη διάρκεια του μήνα καθώς η παραγωγή θερμικής ενέργειας μειώθηκε κατά 20%, ενώ η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας υποχώρησε κατά 0,9% σε 36,08 TWh σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018.
Ο ήπιος καιρός, από την άλλη πλευρά, ενίσχυσε την παραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία αυξήθηκε κατά 54% σε 0,76 TWh σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2018, ενώ η ισχύς από ανεμογεννήτριες μειώθηκε κατά 4,4% σε 2,61 TWh κατά την ίδια περίοδο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης