Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Εφικτός ο στόχος για μηδενικές εκπομπές CO2 για το Πεκίνο, σύμφωνα με νέα έρευνα

tags :
Εφικτός ο στόχος για μηδενικές εκπομπές CO2 για το Πεκίνο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Το Πεκίνο είναι διάσημο για τα επιτυχημένα μέτρα καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Μπορεί να φτάσουν και το μηδέν οι εκπομπές CO2 του Πεκίνου μέχρι το 2050, σύμφωνα με νέα έρευνα του Environmental Sustainability.
Το Πεκίνο είναι διάσημο για τα επιτυχημένα μέτρα καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, για την κατασκευή καινοτόμων βιώσιμων περιοχών, για την κατασκευή κτιρίων μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και για την έναρξη σχεδίων αλλαγής όλων των πετρελαιοκίνητων ταξί στις μέχρι το 2020.
Παράλληλα, η έρευνα η οποία βασίστηκε σε ένα μοντέλο ολοκληρωμένης αξιολόγησης πολιτικής για την ενέργεια και το περιβάλλον, χρησιμοποίησε το Πεκίνο ως μελέτη περίπτωσης σχετικά με ένα σενάριο μηδενικού άνθρακα σύμφωνα με τους στόχους του Παρισιού.
Οι συντάκτες προτείνουν ότι μετά το πλήγμα με 95 εκατομμύρια τόνους CO2 ετησίως πριν από το 2020, το Πεκίνο είναι πλήρως ικανό να επιτύχει τον στόχο με ταχεία μείωση σε 72 εκατομμύρια τόνους CO2 μέχρι το 2030, ακολουθούμενη από μια πιο αργή αλλά σταθερή μείωση στο μηδέν επόμενες δύο δεκαετίες. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι τόσο προσιτό όσο και οικονομικά εφικτό.

Απαραίτητες είναι οι βασικές τεχνολογικές εξελίξεις για την επίτευξη του στόχου περιλαμβάνοντας τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των μεταφορών, τη θέρμανση με μηδενικές εκπομπές και τις τεχνολογίες αρνητικών εκπομπών. Το τελευταίο περιλαμβάνει πολύπλοκα κοινωνικά διλήμματα γύρω από την εφαρμογή του.
Ωστόσο, το Πεκίνο δεν έχει υιοθετήσει μακροπρόθεσμη κλιματική στρατηγική ή σχέδιο μέχρι στιγμής.
Και ενώ η Κίνα παραμένει μεταξύ των πρωτοπόρων στην κλιματική δράση, συνεχίζει να επεκτείνει μαζικά τον άνθρακα, προετοιμάζοντας ένα μέλλον εξαιρετικά υψηλών απαιτήσεων ενέργειας. Επομένως, είναι δύσκολο να προβλεφθεί εάν θα είναι σε θέση να εξισορροπήσει τις οικονομικές φιλοδοξίες και τις μαζικά μειωμένες εκπομπές χωρίς να εξάγει τις εκπομπές αυτές σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, πράγμα που θα βλάψει τον πλανήτη στο σύνολό του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης