Τελευταία Νέα

Αύξηση της καθαρής ενέργειας μέσω ΑΠΕ και επενδύσεων στο Νέο Μεξικό

Αύξηση της καθαρής ενέργειας μέσω ΑΠΕ και επενδύσεων στο Νέο Μεξικό
Ο νόμος θέτει ακόμη υψηλότερους στόχους για το μέλλον με στόχο το 80% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2040 και 100% ενέργεια χωρίς άνθρακα μέχρι το 2045
Υπεγράφη σήμερα στο Νέο Μεξικό από τον κυβερνήτη της χώρας Michelle Lujan Grisham, ο νόμος περί μετάβασης ενέργειας , προωθώντας την εθνική ηγεσία του κράτους στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με στόχο να εξασφαλίσει το 50% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές του Νέου Μεξικού μέχρι το 2030.
Παράλληλα, ο νόμος θέτει ακόμη υψηλότερους στόχους για το μέλλον με στόχο το 80% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2040 και 100% ενέργεια χωρίς άνθρακα μέχρι το 2045.
Ο νόμος προωθεί επίσης επενδύσεις στο εργατικό δυναμικό του Νέου Μεξικού για να εξασφαλίσει ότι οι κάτοικοι επωφελούνται από νέες οικονομικές ευκαιρίες που προέρχονται από την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην πολιτεία τους.
«Οι φιλόδοξες πολιτικές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στρέφονται στην επιχειρηματική κοινότητα, αντλώντας εθνικά αναγνωρισμένα εταιρικά σήματα στο κράτος και ενθαρρύνοντας τους κατασκευαστές να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε αιολικά πάρκα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και έσοδα για τις αγροτικές κοινότητες» δήλωσε με τη σειρά του, ο Tom Kiernan, Διευθύνων Σύμβουλος της Αμερικανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (AWEA).
Η αιολική βιομηχανία του Νέου Μεξικού έχει ήδη αντλήσει ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και υποστηρίζει πάνω από 3.000 καλά θέσεις εργασίας στο κράτος.
Η υποδομή αιολικής ενέργειας και γραμμών μεταφοράς θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο βοηθώντας το Νέο Μεξικό να επιτύχει οικονομικά και αξιόπιστα τους νέους ενεργειακούς του στόχους και να οικοδομήσει μια καθαρή οικονομία του 21ου αιώνα.
Υπενθυμίζεται ότι σε εθνικό επίπεδο η αιολική ενέργεια είναι σήμερα η χαμηλότερη πηγή κόστους της νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά μέσο όρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης