Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

«Ενεργειακή» γέφυρα μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κίνας οικοδομεί η Saudi Aramco

tags :
«Ενεργειακή» γέφυρα μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κίνας οικοδομεί η Saudi Aramco
H εταιρεία οικοδομεί μια «ενεργειακή γέφυρα» μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Κίνας για να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου των καταναλωτών ενέργειας της Ασίας
Αμείωτες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλει η Saudi Aramco στο πλαίσιο της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Ειδικότερα, η εταιρεία οικοδομεί μια «ενεργειακή γέφυρα» μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Κίνας για να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου των καταναλωτών ενέργειας της Ασίας, καθώς και για τα χημικά και το υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ), σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Aramco Amin Nasser.
«Πρέπει να βοηθήσουμε τους εμπλεκόμενους φορείς μας -συμπεριλαμβανομένου εδώ στην Κίνα και στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας- να συνειδητοποιήσουν ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα παραμείνουν ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια ενέργεια για τις επόμενες δεκαετίες» πρόσθεσε.
Η στρατηγική επέκτασης του φυσικού αερίου της Aramco απαιτεί επένδυση ύψους 150 δισ. Δολαρίων την επόμενη δεκαετία, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της και αργότερα να γίνει εξαγωγέας φυσικού αερίου, υπογράμμισε ο Nasser.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης