Ηλεκτρισμός

Η Νότια Αφρική θα εισάγει επιπλέον 900 MW ηλεκτρικής ενέργειας από τη Μοζαμβίκη

Η Νότια Αφρική θα εισάγει επιπλέον 900 MW ηλεκτρικής ενέργειας από τη Μοζαμβίκη
Η Eskom προμηθεύει πάνω από το 90% της ενέργειας στη Νότιο Αφρική, αλλά έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένα προβλήματα στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα
Η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Νότιας Αφρικής Eskom θα εισάγει επιπλέον 900 megawatts από τη Μοζαμβίκη μετά την αποκατάσταση των γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος που υπέστησαν ζημιές από τον κυκλώνα Idai, δήλωσε ο πρόεδρος Cyril Ramaphosa την Παρασκευή 22/3/2019.
Η Eskom προμηθεύει πάνω από το 90% της ενέργειας στη Νότιο Αφρική, αλλά έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένα προβλήματα στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων μεγάλων σταθμών με χαμηλή απόδοση.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε το Σάββατο μετά την απώλεια των εισαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από το υδροηλεκτρικό σύστημα Cahora Bassa της Μοζαμβίκης, το οποίο συνεισέφερε πάνω από 1.000 MW στο δίκτυο της Νότιας Αφρικής μετά τον ισχυρό κυκλώνα που έπληξε την περιοχή.
"Ο υπουργός δημόσιων επιχειρήσεων έχει αναφέρει ότι ήταν σε θέση να αναβιώσει και να αποκαταστήσει τη γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας από το Cahora Bassa. Έτσι θα έχουμε επιπλέον 900 megawatts ", δήλωσε ο Ramaphosa.
Ο κυκλώνας Idai έπληξε την Beira της Μοζαμβίκης, μια περιοχή 500 χιλιάδων κατοίκων, με ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι ελλείψεις ενέργειας στη Νότια Αφρική έχουν οδηγήσει την Eskom να προχώρησε για όγδοη συνεχόμενη μέρα σε διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή 22/3/22019 προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του εθνικού δικτύου.
Οι προγραμματιζόμενες περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να κοστίοσουν 0,3 ποσοστιαίες μονάδες στην αύξηση του ΑΕΠ της Νοτίου Αφρικής για το πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Goldman Sachs.

                                         
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης