Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πολωνία: H ρυθμιστική αρχή μειώνει τα τιμολόγια διανομής ηλεκτρικής ενέργειας

Πολωνία: H ρυθμιστική αρχή μειώνει τα τιμολόγια διανομής ηλεκτρικής ενέργειας

Η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι έχει εγκρίνει μείωση 4% κατά μέσον όρο, το 2019, για τους πέντε φορείς εκμετάλλευσης

Η ρυθμιστική αρχή για την ενεργειακή αγορά της Πολωνίας URE ενέκρινε την Παρασκευή 22/3/2019 χαμηλότερα τέλη διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για το 2019, αλλά απέρριψε τα αιτήματα των επιχειρήσεων ενέργειας να αυξήσουν τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας μετά την νέα νομοθεσία που επέβαλε ανώτατο όριο τιμών.
Το Κοινοβούλιο ενέκρινε το Δεκέμβριο νόμο με τον οποίο επιβαλλόταν πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά και τους μεγάλους καταναλωτές στα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί στα μέσα του 2018, με τη βοήθεια χαμηλότερων φόρων και τελών. Ο νόμος προβλέπει ότι οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας θα αποζημιωθούν για τις σχετικές ζημίες.
Η URE έχει επικρίνει την κίνηση, λέγοντας ότι  το κοινοβούλιο υπονόμευσε τον ρόλο της ως ρυθμιστή.
Η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι έχει εγκρίνει μείωση 4% κατά μέσον όρο, το 2019, για τους πέντε φορείς εκμετάλλευσης στην Πολωνία, γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε χαμηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι, ως αποτέλεσμα της νομοθεσίας, ήταν πλέον "άσκοπο" να εξεταστούν τα αιτήματα της εταιρείας ενέργειας που σχετίζονται με τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών το 2019.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης