Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Donmez: Στα 1000 MW θα φτάσει τα επόμενα χρόνια η χωρητικότητα ηλιακής ενέργειας της χώρας

Donmez: Στα 1000 MW θα φτάσει τα επόμενα χρόνια η χωρητικότητα ηλιακής ενέργειας της χώρας
H Τουρκία σκοπεύει να καλύπτει το 65% των ενεργειακών αναγκών από οικιακές και ανανεώσιμες πηγές το 2023
Περίπου 1000 MW ηλιακής ενεργειακής δυναμικότητας θα προσθέσει η Τουρκία στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Fatih Donmez.
Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες κάθε πόλης, η Τουρκία θα πραγματοποιήσει επενδύσεις ηλιακής ενέργειας μεταξύ 40 και 50 MW, οι οποίες, όπως και τα έργα των περιοχών για τις ζώνες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (YEKA), θα εξεταστούν μέσω διαγωνισμών και θα περιέχουν εγγυήσεις αγοράς.
Μέσω αυτών των επενδύσεων, θα έχουμε ηλιακή ενέργεια χωρητικότητας περίπου 1000 ΜW", ανέφερε ο Donmez.
Δημιουργώντας μια ζώνη από τα ανατολικά της χώρας προς τα δυτικά για να μεγιστοποιήσει την ηλιακή έκθεση, η Τουρκία επιδιώκει να επωφεληθεί από την αδιάκοπη παραγωγή.

Υποστήριξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Ο Μηχανισμός Υποστήριξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Τουρκίας (YEKDEM), ο οποίος ξεκίνησε το 2011, στήριξε σταθμούς ηλιακής ενέργειας με κόστος $ 0.133 ανά κιλοβατώρα, ενώ οι μονάδες αιολικής ενέργειας και υδροηλεκτρικής ενέργειας ανέρχονται σε $ 0.73 ανά κιλοβατώρα.
Ωστόσο, η κυβέρνηση σκοπεύει να τερματίσει αυτό το πρόγραμμα ανανεώσιμων κινήτρων έως το 2020 και σύμφωνα με τον Donmez θα προωθηθεί Ο κ. Donmez αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Τουρκία τα τελευταία 15 χρόνια και δήλωσε ότι το υπουργείο ενέργειας εργάζεται επί του παρόντος σε αυτό το εναλλακτικό πρόγραμμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μετά το 2020, όταν λήγει το YEKDEM.
"Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ορισμένες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γίνονται ανταγωνιστικές με τις συμβατικές εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας. Συνεπώς, η στήριξη μπορεί να μην είναι απαραίτητη για ορισμένα είδη πηγών και τεχνολογιών ανανεώσιμης ενέργειας. Το κόστος δεν έχει φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα, αλλά μπορεί να συνεχιστεί για ορισμένο χρονικό διάστημα κάτω από ορισμένες συνθήκες ", δήλωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό τέλος η Τουρκία σκοπεύει να καλύπτει το 65% των ενεργειακών αναγκών από οικιακές και ανανεώσιμες πηγές το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης