Φυσικό Αέριο

Η Gazprom αναμένει σκληρό ανταγωνισμό από τις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ στην Ευρώπη

Η Gazprom αναμένει σκληρό ανταγωνισμό από τις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ στην Ευρώπη
Αξιωματούχοι της εταιρείας δηλώνουν ότι το ρωσικό αέριο θα είναι πάντα φθηνότερο από τις εισαγωγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες
Οι αμερικανικές εξαγωγές  υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) θα αποτελέσουν τον κύριο ανταγωνιστή για την Gazprom φέτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού οργανισμού φυσικού αερίου την Πέμπτη 21/3/2019, σε μια απότομη αλλαγή τόνου σχετικά με  τις προμήθειες φυσικού αερίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
"Είναι προφανές ότι το LNG θα αποτελέσει το μεγάλο πεδίο αντγωνισμού στη μάχη για τον ευρωπαίο καταναλωτή", ανέφερε ο Sergei Komlev, επικεφαλής των συμβάσεων, σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Gazprom την Πέμπτη.
Η Gazprom έχει καθησυχάσει προηγούμενες ανησυχίες ότι οι προμήθειες LNG στην Ευρώπη ενδέχεται να επηρεάσουν τις δραστηριότητές της, ενώ αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το ρωσικό αέριο θα είναι πάντα φθηνότερο από τις εισαγωγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το LNG των ΗΠΑ έχει πλημμυρίσει την Ευρώπη από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ανασχηματίζοντας τις ροές φυσικού αερίου στην ηπειρωτική χώρα και οδηγώντας σε υψηλά επίπεδα αποθήκευσης και μικρότερες διαφορές τιμών.

www.wordlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης