Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι Η.Π.Α. ενδέχεται να «παγώσουν» τις προετοιμασίες για την παράδοση των F-35 στην Τουρκία

tags :
Reuters: Οι Η.Π.Α. ενδέχεται να «παγώσουν» τις προετοιμασίες για την παράδοση των F-35 στην Τουρκία
Οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών  με την Τουρκία σύμμαχο του ΝΑΤΟ πλησιάζουν σε σημείο καμπής, αφού μέχρι στιγμής δεν κατάφεραν να πείσουν τον Πρόεδρο Tayyip Erdogan  ότι η αγορά ενός ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των αεροσκαφών F-35
Οι Αμερικανοί ενδέχεται να «παγώσουν» σύντομα τις προετοιμασίες για την παράδοση των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters, γεγονός που θα αποτελούσε ένα δυνατό  μήνυμα από την Ουάσινγκτον ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να έχει τόσο προηγμένα αεροσκάφη όσο και ταυτόχρονα  ρωσικά αμυντικά συστήματα S-400.
Οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών  με την Τουρκία σύμμαχο του ΝΑΤΟ πλησιάζουν σε σημείο καμπής, αφού μέχρι στιγμής δεν κατάφεραν να πείσουν τον Πρόεδρο Tayyip Erdogan  ότι η αγορά ενός ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των αεροσκαφών F-35.
"Το S-400 είναι ένας υπολογιστής. Το F-35 είναι ένας υπολογιστής. Δεν δεσμεύετε τον υπολογιστή σας στον υπολογιστή του αντιπάλου σας και αυτό βασικά είναι που κάνουμε ", δήλωσε στο Reuters η Katie Wheelbarger, βοηθός γραμματέας υπεράσπισης για τις διεθνείς υποθέσεις ασφαλείας.
Ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι η Ουάσιγκτον σκέπτεται να σταματήσει τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για να λάβει η Τουρκία  τα F-35, το οποίο κατασκευάζεται από τη Lockheed Martin Corp.
"Υπάρχουν αποφάσεις που λαμβάνονται συνεχώς για αυτά που παραδίδονται εν αναμονή της τελικής ανάληψης της επιμέλειας των αεροπλάνων", δήλωσε ο Wheelbarger.
"Έτσι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να σταματήσουν για να στείλουν μηνύματα σε αυτά (ότι είμαστε σοβαροί)", πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει λεπτομερώς τα βήματα αυτά.
Ωστόσο, άλλος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ένα από τα μέτρα που εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν εναλλακτικές λύσεις σε αποθήκη κινητήρων στην Τουρκία, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο αξιωματούχος είπε ότι πιθανές εναλλακτικές λύσεις θα ήταν κάπου στη Δυτική Ευρώπη. Η Τουρκία φιλοξενεί μια αποθήκη ανακαίνισης κινητήρα F-35 στη δυτική πόλη Eskisehir.



www.wordlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης