Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χρηματοδότηση 750 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έργα καθαρής ενέργειας

Χρηματοδότηση 750 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έργα καθαρής ενέργειας
Ο κατάλογος των PCI σε ολόκληρη την Ένωση ενημερώνεται κάθε δύο χρόνια.
Το ποσό των 750 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έργα ευρωπαϊκής υποδομής για την καθαρή ενέργεια, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης της ΕΕ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης των διευρωπαϊκών υποδομών «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF).
Ειδικότερα, η πρόσκληση υποβολής προτάσεων θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 13 Ιουνίου και τα έργα θα πρέπει να είναι κοινού ενδιαφέροντος.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξήγησε ότι τα εν λόγω έργα πρέπει να έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε τουλάχιστον δύο χώρες της ΕΕ και πρέπει να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα, να ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και να συμβάλουν στην αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, συμπληρώνοντας ότι: «Οι προτάσεις για χρηματοδότηση, οι οποίες μπορούν να γίνουν για μελέτες ή κατασκευαστικά έργα, θα αξιολογηθούν με βάση αρκετά επιπρόσθετα κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν την κατάσταση ωριμότητάς τους, τα οφέλη τους όσον αφορά την ασφάλεια του εφοδιασμού, την αλληλεγγύη ή την καινοτομία και σε ποιο βαθμό απαιτείται δημόσια στήριξη για την εξάλειψη των σημείων συμφόρησης της χρηματοδότησης».
Ο κατάλογος των PCI σε ολόκληρη την Ένωση ενημερώνεται κάθε δύο χρόνια. 
Συνολικά το CEF θα αφιερώσει 5,35 δις. ευρώ για έργα ενεργειακών υποδομών κατά την περίοδο 2014-2020, όπως σημειώνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης