Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Το Σουδάν υποστηρίζει ότι τα "οικόπεδα" της Αιγύπτου στην Ερυθρά Θάλασσα βρίσκονται στην επικράτειά του

Το Σουδάν υποστηρίζει ότι τα

Η Egyptian South Valley Egyptian Petroleum Holding Co που προσφέρει 10 μπλοκ έρευνας πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ερυθρά Θάλασσα προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού στις 10 Μαρτίου

Το Σουδάν θεωρεί ότι τα μπλοκ εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου που προσφέρει η Αίγυπτος στην περιοχή Halayeb της Ερυθράς Θάλασσας αποτελούν άμεση διείσδυση στο έδαφος του Σουδάν, δήλωσε ο ο Saad al-Deen Hussein al-Bishri, υπουργός πετρελαίου του Χαρτούμ σύμφωνα με το Reuters.
Το τρίγωνο Halayeb, το οποίο ελέγχεται από την Αίγυπτο, έχει διεκδικηθεί από το Σουδάν από τη δεκαετία του 1950. Ωστόσο, το Κάιρο λέει ότι είναι αιγυπτιακό έδαφος και εδώ και πολύ καιρό αποτελεί αιτία διαμάχης μεταξύ των δύο γειτόνων.
"Θεωρείται ότι μια παράνομη επιχείρηση έχει νομικές συνέπειες οι οποίες θα βαρύνουν τους φορείς που διεξάγουν αυτήν την επιχείρηση", ανέφερε ο al-Bishri σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων SUDA του Σουδάν την Τετάρτη 20/3/2019.
Η Egyptian South Valley Egyptian Petroleum Holding Co πρόσφερε 10 μπλοκ έρευνας πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ερυθρά Θάλασσα προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού πώλησης στις 10 Μαρτίου, με προθεσμία υποβολής προσφορών την 1η Αυγούστου.
Ο Al-Bishri δήλωσε ότι η προσφορά τεσσάρων από αυτά τα μπλοκ και άλλων "εντός των περιοχών του Σουδάν στην περιοχή Halayeb ... θεωρείται άμεση διείσδυση στις αρχές του Σουδανικού Υπουργείου Πετρελαίου και Αερίου κατά τη χορήγηση αδειών για έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης