Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Σειρά εκδηλώσεων για το περιβάλλον από το Πράσινο Ταμείο και η Ελληνική LIFE Task Force

Σειρά εκδηλώσεων για το περιβάλλον από το Πράσινο Ταμείο και η Ελληνική LIFE Task Force
Ενημερωτικές ημερίδες και έκθεση για τις δράσεις του Πράσινου Ταμείου
Η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force – GR LTF) λειτουργεί στο Πράσινο Ταμείο από το 2016,έχοντας ως στόχο την ενδυνάμωση των Εθνικών Σημείων Επαφής του προγράμματος LIFE για την αποτελεσματικότερη συμμετοχή της Ελλάδας σε έργα LIFE και την προώθηση της περιβαλλοντικής και κλιματικής πολιτικής μέσω ολοκληρωμένων έργων.  
Στο πλαίσιο των δράσεωντης ομάδας, το Πράσινο Ταμείο και η Ελληνική LIFE  Task  Force διοργανώνουν τις ακόλουθες εκδηλώσεις 10 έως 12 Απριλίου, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 2):

•Θεματική ενημερωτική διημερίδα με τίτλο ‘LIFE και  Πόλεις’,στις 10 και11 Απριλίου 2019.
Κατά τη  διάρκεια  της εκδήλωσης, θα  παρουσιαστούντα  αποτελέσματατρεχόντων και ολοκληρωμένων έργωνLIFEπου σχετίζονται με την ανάπτυξη και εφαρμογή περιβαλλοντικών και κλιματικά ανθεκτικών λύσεων στις πόλεις.
Στόχος της διημερίδας είναι η διάχυση των αποτελεσμάτων των έργων LIFEκαι η περαιτέρω αξιοποίησή τους και μεταφορά σε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς,όπως Δήμους και  φορείς/οργανισμούς τοπικής  αυτοδιοίκησης.

•Ενημερωτική Ημερίδα  για  το  Ευρωπαϊκό  Χρηματοδοτικό  Πρόγραμμα  LIFE -Πρόσκληση 2019,στις 12 Απριλίου 2019.
 Κατά τη διάρκεια της ημερίδας,θα διεξαχθούν ομιλίες γιατο Πρόγραμμα LIFE και τα υπο-προγράμματα Περιβάλλον και Δράση για το Κλίμα,το Πολυετές ΠρόγραμμαΕργασίας LIFE 2018 – 2020,καθώς καιγιακαλές πρακτικές και αποτελέσματα έργων LIFE. Επιπλέον, θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη διαδικασία προετοιμασίας προτάσεωνγια την Πρόσκληση 2019, τις δράσεις του έργου GR LTF, τη βάση δεδομένων έργων LIFEκαι   τη δια  δικτυακή πλατφόρμα υποστήριξης των αιτούντων και δικαιούχων του Προγράμματος.

• Έκθεση για τις Δράσεις του Πράσινου Ταμείου.Η Έκθεση στοχεύει στην παρουσίαση της ταυτότητας του Πράσινου Ταμείου, παρέχοντας μία επισκόπηση του συνόλου των δραστηριοτήτων του φορέακαιθα είναι επισκέψιμη για το κοινό καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου,10-12 Απριλίου 2019.   


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης