Φυσικό Αέριο

Σήμερα η Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ με Pompeo για τον East -Med

tags :
Σήμερα η Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ με Pompeo για τον East -Med
Αναμένεται να ανακοινωθεί η υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας για την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου East - Med ενώ στην ατζέντα θα μπουν και  οι νέες δίοδοι μεταφοράς LNG με αξιοποίηση της Ρεβυθούσας και του σχεδιαζόμενου FSRU στην Αλεξανδρούπολη
Σήμερα πραγματοποιείται στα Ιεροσόλυμα η πρώτη Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ με τη συμμετοχή και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.
Η συμμετοχή του αμερικανού ΥΠΕΞ αποτελεί ξεκάθαρη δήλωση στήριξης των  ΗΠΑ στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ , σηματοδοτώντας τον ενισχυμένο ρόλο των τριών χωρών στην ασφάλεια και τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Η ατζέντα

Αναμένεται να ανακοινωθεί η υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας για την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου East - Med ενώ στην ατζέντα θα μπουν και  οι νέες δίοδοι μεταφοράς LNG με αξιοποίηση της Ρεβυθούσας και του σχεδιαζόμενου FSRU στην Αλεξανδρούπολη.
Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθούν παράλληλα, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η συνεργασία στους τομείς Ενέργειας, Ασφάλειας και Άμυνας, Οικονομίας και Μετανάστευσης.
Η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα - ένεκα των αλλαγών στον  ενεργειακό χάρτη της περιοχής- είναι "κλειδί" για τις εξελίξεις και στη χώρα μας.
Σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει ότι η ασφαλής μεταφορά ενεργειακών πόρων προς την Ε.Ε., μέσω του πολλαπλασιασμού πηγών και διόδων, αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής.
Στο Ισραήλ, τον έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύουν, ο Υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος  και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης