Χρηματιστήριο & Αγορές

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας εν αναμονή Fed

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας εν αναμονή Fed
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,31% στις 29.375,50 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (20/3) οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έκβαση από τη συνεδρίαση της Federal Reserve αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,12% στις 21.593,50 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι μετχοές των Sony και Nintendo υποχώρησαν κατά -3,38% και -3,21% αντίστοιχα.
Νωρίτερα, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας δημοσίευσε τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου, με τους αναλυτές να διατηρούν αμετάβλητες τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη τόσο το 2019 όσο και το 2020.
Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της BoJ διατήρησαν αμετάβλητες τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη των επόμενων δύο ετών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η οικονομική δραστηριότητα είναι πιθανό να συνεχίσει την επέκτασή της.
Παράλληλα, η Bank of Japan πρόσθεσε ότι οι εξαγωγές της Ιαπωνίας θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ενώ η εγχώρια ζήτηση είναι «πιθανό να ακολουθήσει την ανοδική τάση».
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ένα από τα μέλη δήλωσε ότι ενώ η τράπεζα προέβλεπε ότι ο πληθωρισμό θα αγγίξει το 2% «δε μπορούμε να κρίνουμε προς το παρόν» ότι ο πληωθρσιμός θα αυξηθεί προς αυτόν τον στόχο αυτό, προσθέτοντας ότι οι προσδοκίες «συνεχίζουν να δείχνουν σχετικά αδύναμες εξελίξεις».
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kopsi παρέμεινε οριακά αμετάβλητος, κλείνοντας στο -0,02% και τις 2.177,10 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Samsung και LG Electronics ενισχύθηκαν κατά +0,34% και +1,71% αντίστοιχα.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,31% στις 29.375,50 μονάδες, με τη μετοχή της PetroChina να ενισχύεται κατά +0,37%, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά +0,37% στις 10.551,56 μονάδες.
Επιπλέον, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα παρέμεινε αμετάβλητος, καθώς έκλεισε στο -0,01% και τις 3.090,64 μονάδες, ενώ ο δείκτης SZSE Component σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,40% στις 9.800,60 μονάδες.
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,28% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,80 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% στα 59,31 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (19/3) τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν μία απροσδόκητη πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Μαρτίου 2019, και συγκεκριμένα κατά 2,13 εκατ. βαρέλια.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά 600 χιλ. βαρέλια, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία του API έδειξαν πτώση.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 30% το τρέχον έτος, δεχόμενες στήριξη από τις δεσμεύσεις των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για περικοπές στην παραγωγή τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης