Μείωση εκπτώσεων συνέπειας - προπληρωμής και αύξηση βιομηχανικών τιμολογίων αποφάσισε η ΔΕΗ

Μείωση εκπτώσεων συνέπειας - προπληρωμής και αύξηση βιομηχανικών τιμολογίων αποφάσισε η ΔΕΗ

Μείωση σε 10% από 15% της έκπτωσης συνέπειας στους καταναλωτές

Σε μείωση των εκπτώσεων «προπληρωμής» και «συνέπειας» προχωρεί η ΔΕΗ ενώ παράλληλα θα ζητήσει από τη βιομηχανία αύξηση τιμολογίων 10%.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ κατά την σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε τη μείωση της έκπτωσης 15% που παρέχει στους συνεπείς καταναλωτές της σε 10%.
Επίσης αποφάσισε τη μείωση από 6% σε 4% της έκπτωσης που παρέχει σε όσους προπληρώνουν την ετήσια κατανάλωση ρεύματος.
Η ΔΕΗ προχωρεί στις κινήσεις αυτές προκειμένου να αντιμετωπίσει το ισχυρό πρόβλημα ρευστότητας που έχει και για αυτό το λόγο η εφαρμογή των μειώσεων θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.
Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε μετά από πολλούς μήνες αδράνειας να ζητήσει από τις ενεργοβόρες βιομηχανίες αύξηση τιμολογίων 10%.
Όπως φαίνεται οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν μετά το τέλος Μαρτίου αλλά πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα είναι εύκολες.

Άλλωστε τουλάχιστον δύο μεγάλες βιομηχανίες έχουν ήδη προσφύγει στη ΡΑΕ καταγγέλοντας τον τρόπο τιμολόγησης από τη ΔΕΗ αλλά και διακριτική μεταχείριση σε βάρος τους και υπέρ άλλων μεγάλων καταναλωτών όπως η ΛΑΡΚΟ.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Με απόφαση του σήμερα (19.03.19) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης και Χαμηλής Τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος και της τιμής των Δικαιωμάτων εκπομπών Co2.
 Επίσης το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την διατήρηση και παγιοποίηση της χορήγησης της Έκπτωσης Συνέπειας σε ποσοστό 10% επί της συνολικής αξίας χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1ης Απριλίου 2019 και εφεξής. Σε ότι αφορά την έκπτωση λόγω προπληρωμής αυτή καθορίστηκε σε 4% από 1ης Απριλίου 2019.


www.worldenergynews.gr


worldenergynews.gr