Νέο σύστημα αποθήκευσης μπατατριών στο μεγαλύτερο παγκοσμίως ηλιακό πάρκο στο Ντουμπάι

Νέο σύστημα αποθήκευσης μπατατριών στο μεγαλύτερο παγκοσμίως ηλιακό πάρκο στο Ντουμπάι
Το Ντουμπάι επιτάχυνε τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να εξαλείψει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη
Πιλοτικό έργο από την Αρχή Ηλεκτρισμού & Υδάτων του Ντουμπάι (DEWA) απονεμήθηκε στην Amplex-Emirates LLC για την εγκατάσταση ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (BESS) στο Solar Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Solar Park στο Ντουμπάι. το πρώτο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκή εγκατάσταση σε επίπεδο κλίμακας δικτύου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Το Ντουμπάι επιτάχυνε τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να εξαλείψει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και κατασκευάζει το 1 Gigawatt Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Solar Park, το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο, στο νότιο τμήμα του Εμιράτου.
Το Ντουμπάι στοχεύει στην εισαγωγή 5.000 MW ηλιακής φωτοβολταϊκής (PV) και συγκέντρωσης ηλιακής ενέργειας (CSP) μέχρι το 2030, η οποία θα αυξήσει τον ρόγο της ανανεώσιμης ενέργειας στο 25% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας.
Επιπλέον, το Ντουμπάι επιδιώκει την παραγωγή ενέργειας 75% από πηγές καθαρής ενέργειας έως το 2050.

Το σύστημα αποθήκευσης NAS 1.2 MW / 7.2 MWh επιτρέπει στο DEWA να αξιολογεί τις τεχνικές και οικονομικές δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας όταν είναι ενσωματωμένο σε φωτοβολταϊκές συστοιχίες, προκειμένου να αυξήσει τη σταθερότητα του δικτύου και να μειώσει τις εκπομπές CO2.
Στην πραγματικότητα, το σύστημα αποθήκευσης θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τη μετατόπιση της ενεργειακής διάρκειας, τον έλεγχο συχνότητας και τον έλεγχο της τάσης, χρησιμοποιώντας τη μεγάλη χωρητικότητα των μπαταριών.
Αυτά τα υβριδικά συστήματα συμβάλλουν στην παροχή καθαρής και αξιόπιστης ενέργειας στους καταναλωτές ενέργειας με μεγαλύτερη διαθεσιμότητα και αποδοτικότητα κόστους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης