Commodities

Η βασιλεία των ETF s χρυσού θα κυριαρχήσει το 2019 σύμφωνα με την Goldman Sachs

tags :
Η βασιλεία των ETF s χρυσού θα κυριαρχήσει το 2019 σύμφωνα με την Goldman Sachs
Η ισχυρή δόμηση του ETF είναι η βασική κινητήρια δύναμη της πορείας για το 2019 επισημαίνει η ανάλυση
Τα  ETFs του χρυσού μετά από μια ισχυρή ανάκαμψη στο τέλος του περασμένου έτους έχουν απογειωθεί καθώς ο παγκόσμιος κίνδυνος οδήγησε σε ράλι  το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο.
Στα τέλη του 2018, στις αρχές του 2019, οι ανησυχίες για ύφεση και η πώληση μετοχών οδήγησαν σε μια ισχυρή ανάκαμψη των ETF χρυσού καθώς αποτέλεσε το ισχυρό «χαρτί» σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο.
Από τότε, ωστόσο, τα ETFs χρυσού έχουν υποχωρήσει καθώς οι μειωμένες ανησυχίες ύφεσης οδήγησαν τις επενδύσεις σε ράλι.

Η υποχώρηση των ETF χρυσού βραχυπρόθεσμα και η μακροπρόθεσμη πορεία τους

gol1.18
Η ισχυρή δομή των ETF χρυσού είναι η βασική κινητήρια δύναμη της πορείας για το 2019 επισημαίνει η Goldman η οποία αναμένει να αναπτυχθούν τα ETF με αντίκρυσμα 300 τόνους  το 2019 έναντι 100 τόνων το 2018.
Ο τεράστιος όγκος των παγκόσμιων συμμετοχών των ETF αφορά την Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Μπορεί κανείς να δει ότι οι συμμετοχές της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης έχουν βαθμούς συσχετισμού, αλλά μπορούν επίσης να αποκλίνουν αρκετά.
Τα ETF της Βόρειας Αμερικής παρέμειναν περιορισμένα σε ανάπτυξη, ενώ τα ευρωπαϊκά συνέχισαν να κερδίζουν έδαφος.
Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα η υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών ETF αντικατοπτρίζει την εναλλακτική πολιτική  στα αρνητικά μακροπρόθεσμα επιτόκια.
Οι επενδυτές στην Βόρεια Αμερική αγοράζουν κυρίως χρυσό ως ένα πιο διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο μετοχών και για να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο της αδυναμίας του δολαρίου επισημαίνεται στην έκθεση.
Τα έσοδα σε ETF χρυσού Βόρειας Αμερικής συνδέονται αντιστρόφως με τις εισροές στα αμοιβαία κεφάλαια μετοχών και ETF μετοχών.
Αυτό αντικατοπτρίζει την κατάσταση του χρυσού ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο που μαζί με τα μακροπρόθεσμα ομόλογα και τα νομίσματα, όπως το ιαπωνικό γεν, μπορούν να αντισταθμίσουν την μείωση της μεταβλητότητας του χαρτοφυλακίου.
Ταυτόχρονα, οι εισροές του ETF κινούνται αντιστρόφως από τις μεταβολές του αμερικανικού δολαρίου.
Δεδομένου ότι ιστορικά κατά μέσο όρο ο χρυσός συσχετίζεται αρνητικά με το δολάριο, χρησιμοποιείται επίσης συχνά από τους διαχειριστές των επενδυτικών ταμείων των ΗΠΑ για τη μείωση του κινδύνου υποτίμησης του δολαρίου.

Η αντίστροφη πορεία των εισροών  σε ETF χρυσού σε σχέση με τις μετοχές και το δολάριο

gol2.18

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι τα ETF χρυσού θα βασιλέψουν καθώς οι οικονομίες θα χαρακτηριστούν από αποδυνάμωση του δολαρίου, αρνητικά επιτόκια στπ 10ετές γερμανικό και ανάγκη προστασίας από τους κινδύνους.
Οι αναδυόμενες οικονομίες θα ισχυροποιηθούν και τελικά η συνάρτηση όλων αυτών θα οδγήσει τον χρυσό στα 1430 δολ/ουγγιά στο τέλος του 2019, καθιστώτας τα ETF χρυσού προσοδοφόρα απόδοση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης