Πετρέλαιο

Συζητήσεις Αζερμπαϊτζάν και Ρωσίας για παράδοση ρωσικού πετρελαίου στο διυλιστήριο STAR στην Τουρκία

Συζητήσεις Αζερμπαϊτζάν και Ρωσίας για παράδοση ρωσικού πετρελαίου στο διυλιστήριο STAR στην Τουρκία
Η συνολική παραγωγή του STAR αναμένεται να μειώσει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας κατά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως
Αζερμπαϊτζάν και Ρωσία συζήτησαν τη δυνατότητα παράδοσης ρωσικού πετρελαίου στο διυλιστήριο STAR στην Τουρκία, που ανήκει στην κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Trend.
Παράλληλα, το πρακτορείο τόνισε ότι ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, Parviz Shahbazov και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak συζήτησαν το θέμα στο Μπακού, όπου τα μέρη συμφώνησαν να υπογράψουν μνημόνιο συμφωνίας για την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας.
Η συνολική παραγωγή του STAR αναμένεται να μειώσει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας κατά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, υποκαθιστώντας τις εισαγωγές διυλιστηρίων με εγχώρια παραγωγή.
Η Τουρκία ικανοποιεί το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω δαπανηρών εισαγωγών ενέργειας, γεγονός που αποτελεί βασικό βάρος για τον προϋπολογισμό της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης