Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Βραζιλία ανοίγει το δρόμο για επενδύσεις στην εξόρυξη ουρανίου

Η Βραζιλία ανοίγει το δρόμο για επενδύσεις στην εξόρυξη ουρανίου
Θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία με τις ΗΠΑ για  πυρηνικούς αντιδραστήρες
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βραζιλία θα μπορούσαν να συνεργαστούν για την κατασκευή μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Νότιας Αμερικής προετοιμάζεται να ανοίξει την εξόρυξη ουρανίου και τις σχετικές περιοχές στις ξένες επενδύσεις, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Βραζιλίας της Βραζιλίας στο Reuters την Παρασκευή 15/3/2019.
Η Βραζιλία προετοιμάζει νομοθεσία που θα ανοίξει το δρόμο τόσο για τις ιδιωτικές όσο και για τις ξένες επενδύσεις στην αναζήτηση και εξόρυξη ουρανίου στη χώρα, ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Bento Albuquerque. Υπάρχει ήδη ένα σχέδιο της νομοθεσίας, αλλά μια τελική έκδοση πρέπει να διαπραγματευτεί με το Κογκρέσο, συμπλήρωσε.
"Πρέπει να επιλύσουμε εσωτερικά το ζήτημα της εξερεύνησης ουρανίου που σήμερα είναι μονοπώλιο του κράτους και βρίσκεται στα χέρια των πυρηνικών βιομηχανιών της Βραζιλίας", ανέφερε ο Albuquerque, αναφερόμενη στην κρατική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα ορυχεία ουρανίου της χώρας.
"Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να γίνει η νομοθεσία μας πιο ευέλικτη ώστε να υπάρχει ιδιωτική εξερεύνηση ουρανίου", ανέφερε


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης