Χρηματιστήριο & Αγορές

Σ. Φάμελλος: Η παγκόσμια πρωτοβουλία των νέων για την κλιματική αλλαγή δίνει ελπίδα για το αύριο

Σ. Φάμελλος: Η παγκόσμια πρωτοβουλία των νέων για την κλιματική αλλαγή δίνει ελπίδα για το αύριο
Η κλιματική αλλαγή μας υποχρεώνει σε αλλαγή παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου, αλλά και σε κοινωνική συμμετοχή  δήλωσε ο ΑΝ. ΥΠΕΝ αναφερόμενος στις μαθητικές διαδηλώσεις για το κλίμα
Σήμερα, ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της UNEA4, της Περιβαλλοντικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στο Ναϊρόμπι, νέοι και νέες, κυρίως μαθητές, σε πάνω από 100 χώρες, ένωσαν τις φωνές τους και τα τραγούδια τους σε μια καινοτόμα μαθητική απεργία.
Η πρωτοβουλία SCHOOLSTRIKE4CLIMATE ακολουθεί τα βήματα της 15χρονης Γκρέτα από τη Σουηδία και μας δείχνει τον δρόμο για τις μεγάλες αλλαγές που το περιβάλλον και η ζωή απαιτούν από όλους μας.
Η παγκόσμια -πλέον- πρωτοβουλία των νέων για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον μας δίνει ελπίδα για το αύριο, αλλά δημιουργεί και πολλές υποχρεώσεις.
Τα παιδιά του πλανήτη ανησυχούν ειλικρινά, γιατί τα λόγια και οι δηλώσεις δεν αρκούν για τη σωτηρία του πλανήτη. Οφείλουμε να τα ακούσουμε.
Κάθε μέρα που περνάει χάνουμε χρόνο, φυσικούς πόρους, περιβάλλον, οικονομία και εργασία. Το σύνθημα There is no Planet B απεικονίζει πλήρως την πραγματικότητα.
Η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους. Η κλιματική αλλαγή μας υποχρεώνει σε αλλαγή παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου, αλλά και σε κοινωνική συμμετοχή. Αλλάζουμε την τύχη της ανθρωπότητας, σημαίνει αλλάζουμε συνήθειες παραγωγής, ζωής και κατανάλωσης. Σημαίνει αλλάζουμε πολιτικές προτεραιότητες, αλλάζουμε στάση ζωής και διεκδικούμε το βιώσιμο αύριο του πλανήτη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης