Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Επίθεση Cavusoglu σε Ελλάδα: Δεν αναγνωρίζετε τα θρησκευτικά δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας

tags :
Επίθεση Cavusoglu σε Ελλάδα: Δεν αναγνωρίζετε τα θρησκευτικά δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας για τους χειρισμούς της σε σχέση με την μουσουλμανική μειονότητα επί του εδάφους
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις εις βάρος της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, κατά τη διάρκεια του 54ου Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στη συνέχεια, ο Cavusoglu κατέκρινε -όπως μεταδίδει η τηλερόαση του Star- τους χειρισμούς της Ελλάδας σε σχέση με τη μουσουλμανική μειονότητα επί του εδάφους της, και τόνισε: «μου είπατε ότι εκπροσωπείται ελληνικό μέσο ενημέρωσης και ελπίζω ότι θα αναδείξετε τις ίδιες ανησυχίες και για την Ελλάδα.
Η Ελλάδα προς το παρόν δεν ελέγχεται ή επιτηρείται από την ΕΕ.
Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα στην Ελλάδα και την μουσουλμανική κοινότητα. Υπάρχουν τρεις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δεν εφαρμόζονται από την Ελλάδα.
Οι Τούρκοι στην Ελλάδα δυστυχώς δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την τουρκική τους ονομασία παρότι υπάρχουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς αυτό. Αναγνωρίζουμε τα δικαιώματα όλων των μειονοτήτων, δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν για αυτό, αλλά το κάνουμε λόγω των δικών μας αξιών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης