Πλωτά ηλιακά πάνελ σε ορυχείο χαλκού της Anglo American στη Χιλή

Πλωτά ηλιακά πάνελ σε ορυχείο χαλκού της Anglo American στη Χιλή
Τα 256 πάνελ, που είναι συνδεδεμένα με τον πυθμένα της τεχνητής λίμνης, προκειμένου να εξασφαλισθεί σωστός προσανατολισμός ακόμη και σε ισχυρούς ανέμους και σε μεταβαλλόμενα επίπεδα νερού, έχουν την ικανότητα να παράγουν 86 κιλοβάτ
Η Anglo American ολοκλήρωσε την εγκατάσταση πλωτού νησιού ηλιακών συλλεκτών σε μια δεξαμενή απορριμμάτων που συνδέεται με την ναυαρχίδα του ορυχείου χαλκού Los Bronces στα περίχωρα της χιλιανής πρωτεύουσας του Σαντιάγκο, με στόχο την   ενίσχυση της αποδοτικότητας .
Τα 256 πάνελ, που είναι συνδεδεμένα με τον πυθμένα της τεχνητής λίμνης, προκειμένου να εξασφαλισθεί σωστός προσανατολισμός ακόμη και σε ισχυρούς ανέμους και σε μεταβαλλόμενα επίπεδα νερού, έχουν την ικανότητα να παράγουν 86 κιλοβάτ σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Ο υπουργός εξόρυξης της Χιλής Baldo Prokurica,, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων του έργου, δήλωσε ότι είδε το πιλοτικό πρόγραμμα, το πρώτο αυτού του είδους, σύμφωνα με την Anglo American, είναι ένα  μοντέλο που θα ακολουθηθεί.
«Ελπίζω ότι, στην πράξη, θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Prokurica στο Reuters. "Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την παραγωγή ενέργειας και την καλύτερη χρήση του νερού."
Τα παγκόσμια ανθρακορυχεία αναζητούν όλο και περισσότερο καινοτομίες για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα, να μειώσουν το κόστος και να μειώσουν τη χρήση του νερού στα ορυχεία.
Στη Χιλή, κορυφαίο παραγωγόχαλκού στον κόσμο, έχει σημειωθεί  σε μεγάλο βαθμό στροφή προς την ηλιακή ενέργεια και το αφαλατωμένο θαλασσινό νερό.
Η θέση του μεγάλου υψομέτρου του Los Bronces στις παρυφές του πυκνοκατοικημένου Σαντιάγκο έχει αναγκάσει την εταιρεία να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις. Τα απορρίμματα από την παραγωγή χαλκού στο ορυχείο διοχετεύονται 57 χιλιόμετρα (35,4 μίλια) σε λίμνη χαμηλότερου υψομέτρου, όπου μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε βιομηχανικές διεργασίες.
Οι πρόσφατα εγκατεστημένοι ηλιακοί συλλέκτες της λίμνης, εκτός από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, βοηθούν επίσης στη μείωση της εξάτμισης του νερού, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με την εταιρεία.
Η Los Bronces παρήγαγε 370.000 τόνους χαλκού το 2018


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης