Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Αλλαγή στρατηγικής από τη Saudi Aramco στην Κίνα για να ισχυροποιήσει τις πωλήσεις πετρελαίου

tags :
Αλλαγή στρατηγικής από τη Saudi Aramco στην Κίνα για να ισχυροποιήσει τις πωλήσεις πετρελαίου

Νέα δεδομένα για την Saudi Aramco

Η άνοδος του ρωσικού και του αμερικανικού ανταγωνισμού ώθησε τη Saudi Aramco να βρει νέους αγοραστές για το πετρέλαιο της στην Κίνα, ενθαρρύνοντας τη στροφή προς ανεξάρτητα διυλιστήρια και νεοεισερχόμενους παίκτες στον κλάδο.
Πρόκειται για μια νέα στρατηγική για τον πετρελαϊκό γίγαντα της Σαουδικής Αραβίας, που εδώ και χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με μεγάλες κρατικές κινεζικές επιχειρήσεις.
Τον Φεβρουάριο, συμφώνησε να δημιουργήσει μια επιχείρηση με τον κινεζικό αμυντικό όμιλο Norinco για την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος διύλισης και πετροχημικών αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πόλη Panjin, στη βορειοανατολική επαρχία Liaoning.
Επίσης υπέγραψε μνημόνια συμφωνίας για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην επαρχία Zhejiang στα ανατολικά. Τα σχέδια περιλαμβάνουν την αγορά 9% της Zhejiang Petrochemical για να εξασφαλίσει συμμετοχή σε ένα 800.000 βαρέλι ανά ημέρα (bpd) διυλιστήριο και πετροχημικών συγκρότημα στην πόλη Zhoushan, νότια της Σαγκάης.
«Οι ιδιωτικοί παίκτες είναι πιο ανοιχτοί και επιχειρηματικοί. Χρειάζονται επίσης το πετρέλαιο και την εμπειρία», είπε μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με τις πρόσφατες συμφωνίες στην Κίνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης