Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Είδος προς εξαφάνιση ο χειμώνας για την Αυστραλία μέχρι το 2050 - Ποια θα είναι η «νέα εποχή»

Είδος προς εξαφάνιση ο χειμώνας για την Αυστραλία μέχρι το 2050 - Ποια θα είναι η «νέα εποχή»
Οι επιστήμονες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να αφυπνίσουν τους πολίτες της Αυστραλίας
Αναμνήσεις του παρελθόντος θα αποτελούν σε λίγα χρόνια οι χειμώνες για την Αυστραλία, καθώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι τεράστιες.
Σύμφωνα με ομάδες επιστημόνων και σχεδιαστών του Ινστιτούτου Κλιματικής Αλλαγής του Αυστραλιανού Πανεπιστημίου, σε τριάντα χρόνια ο χειμώνας θα είναι «ανύπαρκτος».
Οι επιστήμονες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να αφυπνίσουν τους πολίτες της Αυστραλίας και να τους ευαισθητοποιήσουν στο καίριο και πάντα επίκαιρο από εδώ και στο εξής ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.
«Εξετάσαμε τις ιστορικές μέσες θερμοκρασίες κάθε εποχής και τις συγκρίνουμε με τα προβαλλόμενα δεδομένα και αυτό που συναντάμε παντού είναι ότι δεν υπάρχει πραγματικά περίοδος παρατεταμένου ή διαρκούς χειμώνα. Τα αποτελέσματα δεν είναι σχεδόν καθησυχαστικά, με άλλα λόγια», εξηγεί ο καθηγητής Dr. Geoff Hinchliffe.
Οι Αυστραλοί δεν θα έχουν χειμώνα, αλλά θα έχουν μια νέα μακρά περίοδο.
Οι ερευνητές το ονομάζουν "νέο καλοκαίρι" και λένε ότι οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν σταθερά σε 40 βαθμούς Κελσίου και πάνω για μεγαλύτερες περιόδους.
Τα ευρήματά τους ευθυγραμμίζονται με άλλες μελέτες από άλλες χώρες, οι οποίες δείχνουν ότι το κλίμα πολλών πόλεων θα εξελιχθεί δραστικά διαφορετικά σε μερικές δεκαετίες από τώρα.

Οι Αυστραλοί ερευνητές λένε ότι αποφάσισαν να παρουσιάσουν τις προβλέψεις του κλίματος με τρόπο που επιτρέπει στους λαϊκούς να κατανοήσουν καλύτερα τις προβλέψεις της επιστήμης του κλίματος.
Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι μπορούν να σχετίζονται καλύτερα με τα επιστημονικά ευρήματα παρά να συνεχίσουν να τις θεωρούν ως αφηρημένες ιδέες ή θορυβώδη κομμάτια δεδομένων που μπορεί να μην έχουν σχέση με τη ζωή τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης