Φυσικό Αέριο

Ο εμπορικός πόλεμος "πάγωσε"τις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ προς την Κίνα - Με σημαντική πτώση το 2018

tags :
Ο εμπορικός πόλεμος
Μόνο ένα πλοίο LNG από τις Ηνωμένες Πολιτείες πήγε στην Κίνα, το 2019
Μόνο ένα πλοίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις Ηνωμένες Πολιτείες πήγε στην Κίνα, το 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, καθώς ο οκτάμηνος εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών ρίχνει τη σκιά του στην αγορά .
Οι κυβερνήσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχουν εμπλακέι σε μια δασμολογική μάχη καθώς η Ουάσινγκτον πιέζει το Πεκίνο να αντιμετωπίσει τις μακροχρόνιες ανησυχίες σχετικά με τις κινεζικές πρακτικές που αφορούν τις μεταφορές τεχνολογίας, την πρόσβαση στην αγορά και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Οι  δύο χώρες εργάζονται για να επιτύχουν μια εμπορική συμφωνία που να ταιριάζει με τα συμφέροντά τους, συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης των τιμολογίων.
Το μοναδικό σκάφος που κατευθύνθηκε προς την Κίνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος ήταν ο LNG Adam, το οποίο έφυγε από το σταθμό εξαγωγών Sabine Pass της Cheniere Energy Inc στη Λουιζιάνα στις 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία αποστολής.
Τα στοιχεία δείχνουν μια ελάχιστα πλοία LNG από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Ειρηνικό Ωκεανό, μερικά από τα οποία θα μπορούσαν να καταλήξουν στην Κίνα.
Το 2018, 27 πλοία LNG μετέφεραν φορτίο από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κίνα, από 30 το 2017. Οι περισσότεροι από αυτούς έφυγαν από τα λιμάνια των ΗΠΑ πριν αρχίσει ο εμπορικός πόλεμος στα μέσα του 2018, με 18 δεξαμενόπλοια να πηγαίνουν στην Κίνα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και μόλις εννέα κατά το δεύτερο εξάμηνο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα άρχισαν να επιβάλλουν δασμούς στα αγαθά ο ένας του άλλου τον Ιούλιο. Καθώς η διαμάχη οξύνθηκε, η Κίνα προσθέτει το LNG στον κατάλογο των προτεινόμενων τιμολογίων τον Αύγουστο και επιβάλλει δασμό 10% στο LNG το Σεπτέμβριο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος εξαγωγέας LNG στον κόσμο, ενώ η Κίνα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος εισαγωγέας καυσίμων καθώς η κυβέρνηση απαλλάσσει τη χώρα από τον άνθρακα για να μειώσει τη ρύπανση.
Το 2017, η Κίνα εισήγαγε περίπου 447 εκατομμύρια δολάρια, ή περίπου το 15%, του LNG που αποστέλλεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθιστώντας  την το τρίτο μεγαλύτερο αγοραστή του καυσίμου των ΗΠΑ.
Πριν από την επιβράδυνση, η Κίνα εισήγαγε 141,6 bcf (δισεκατομμύρια κυβικά πόδια)το 2018, από 103,4 bcf το 2017 και 17,2 bcf το 2016. Δεν εισήγαγε LNG των ΗΠΑ το 2015.
Συνολικά, ωστόσο, η Κίνα αγόρασε μόνο τa 93,9 bcf του LNG των ΗΠΑ το 2018, αξίας περίπου 426 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει περίπου 5 εκατομμύρια σπίτια ΗΠΑ για μια ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης