Τελευταία Νέα

Woodmac: Ανάκαμψη το 2019 για τις εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας λόγω της μείωσης των τιμών

tags :
Woodmac: Ανάκαμψη το 2019 για τις εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας λόγω της μείωσης των τιμών
Πρόβλεψη για περίπου 12,1 gigawatts (GW) ηλιακών συλλεκτών το 2019
Οι νέες ηλιακές εγκαταστάσεις των Η.Π.Α. θα αυξηθούν κατά 14% φέτος χάρη στις χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού που βοήθησαν στην αναζωογόνηση πολλών καθυστερημένων έργων, ανέφερε Wood Mackenzie στην τελευταία πρόβλεψη που δημοσίευσε την Τετάρτη 13/3.
Η πρόβλεψη για περίπου 12,1 gigawatts (GW) ηλιακών συλλεκτών το 2019 θα σηματοδοτήσει μια ανάκαμψη από το 2018 όταν οι εγκαταστάσεις μειώθηκαν κατά 2% στα 10,6 GW λόγω της απόφασης του Προέδρου Donald Trump να επιβάλει δασμούς 30% σε εισαγόμενα πάνελ.
Στην προηγούμενη τριμηνιαία έκθεσή της για την ηλιακή στα τέλη του περασμένου έτους, η Wood Mackenzie είχε προβλέψει μόλις 11,5 GW ηλιακών εγκαταστάσεων για το 2019.
Ένα GW ηλιακής ενέργειας είναι κατά προσέγγιση αρκετό για να τροφοδοτήσει 700.000 σπίτια.
Παρά τους δασμούς της κυβέρνησης Trump, οι τιμές των ηλιακών μονάδων των Η.Π.Α. υποχώρησαν λόγω της βελτιωμένης τεχνολογίας και της απρόβλεπτης υπερπροσφοράς στην Κίνα, η οποία μείωσε τα κίνητρα για εγκαταστάσεις εκεί.
Οι επιχειρήσεις ανάπτυξης κλίμακας στις Ηνωμένες Πολιτείες, εν τω μεταξύ, επιδιώκουν να λάβουν πιστώσεις φόρου για εγκαταστάσεις που θα αρχίσουν να αποχωρούν σταδιακά το επόμενο έτος.
Η έκθεση αύξησε την πρόβλεψή της για την ηλιακή αγορά για το 2019 κατά περισσότερο από 8% στα 7,8 GW από 7,2 GW και ενίσχυσε επίσης τις προοπτικές της για το 2020 και το 2021.
Τα έργα κοινής ωφέλειας, τα οποία αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ της αγοράς, μειώθηκαν κατά 3% στα 6,2 GW το 2018.
Μακροπρόθεσμα, η ερευνητική εταιρεία αύξησε τις πενταετείς προβλέψεις της για τη συνολική αγορά κατά 4% στα 71 GW από 68,2 GW από την τελευταία της έκθεση.
Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας συμπεριλαμβάνουν περισσότερο ηλιακή ενέργεια στα μακροπρόθεσμα σχέδια τους και οι εταιρικοί πελάτες αυξάνουν όλο και περισσότερο τις προμήθειες, ανέφερε η έκθεση.
Οι οικιακές εγκαταστάσεις των ηλιακών συλλεκτών θα ενισχυθούν κατά 4% στα 2,5 GW, αφού αυξηθούν το 2018 κατά 7% στα 2,4 GW, σύμφωνα με την έκθεση. Στις πολιτείες που παρουσίασαν την ισχυρότερη ανάπτυξη το προηγούμενο έτος συμπεριελαμβανόνταν η Καλιφόρνια, η Φλόριντα και η Νεβάδα.
Ο μη οικιακός τομέας, ο οποίος περιλαμβάνει εγκαταστάσεις για επιχειρήσεις, θα μειωθεί κατά 13% στα 1,8 GW το 2019, σύμφωνα με την έκθεση. Οι εγκαταστάσεις στον τομέα αυτό μειώθηκαν κατά 8% το 2018 στα 2,1 GW εν μέρει λόγω των καθυστερήσεων στο άνοιγμα προγράμματος παροχής κινήτρων στη Μασαχουσέτη.
Οι τιμές για τις ηλιακές μονάδες των Η.Π.Α. μειώθηκαν σε 36 σεντ το τελευταίο τρίμηνο από 48 σεντς το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης