Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ν. Φωτόπουλος: Κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ – Τα 13 αγκάθια που την οδηγούν σε αδιέξοδο

Ν. Φωτόπουλος: Κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ – Τα 13 αγκάθια που την οδηγούν σε αδιέξοδο
Αναλυτική μελέτη 120 σελίδων του εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ
Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση της ΔΕΗ κρούει ο Νίκος Φωτόπουλος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης με αναλυτική μελέτη του 120 σελίδων  που δημοσιοποίησε χθες 13/3/2019.
Στο κείμενο περιγράφονται τα 13 «εγκλήματα» κατά της ΔΕΗ όπως τα χαρακτηρίζει ο ίδιος που στην πραγματικότητα αποτελούν μια σειρά από μέτρα που ελήφθησαν με την εφαρμογή των μνημονίων και τα οποία οδηγούν τη ΔΕΗ σε οικονομική κατάρρευση.
Μάλιστα ο κ. Φωτόπουλος σημειώνει ότι αν δεν είχαν εξοικονομηθεί τα τελευταία χρόνια 5,5 δις. ευρώ από την μείωση των μισθών των εργαζομένων και τη μη αντικατάσταση όσων έχουν συνταξιοδοτηθεί  η κατάρρευση θα είχε ήδη επέλθει.
Μεταξύ των θεμάτων που αναλύει ο Νίκος Φωτόπουλος στη μελέτη του είναι η απαξίωση του λιγνίτη, ο αποκλεισμός της ΔΕΗ από τις ΑΠΕ, η μη καταβολή των οφειλόμενων ΥΚΩ, οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ, το τέλος προμηθευτή, η καταβολή του ΕΤΜΕΑΡ που δεν έχει πληρωθεί από τους καταναλωτές, το σκάνδαλο της ENERGA και της HellasPower και την «αρπαγή» του ΑΔΜΗΕ χωρίς η ΔΕΗ να πληρωθεί ούτε ένα σεντς για το 59% του μετοχικού κεφαλαίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης