Πετρέλαιο

EIA: Μειώθηκαν κατά 3,9 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

EIA: Μειώθηκαν κατά 3,9 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ
Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 2,7 εκατ. βαρέλια
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. υποχώρησαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, καθώς η παραγωγή υποχώρησε από τα επίπεδα ρεκόρ και τα ποσοστά διύλισης αυξήθηκαν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν και τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών EIA την Τετάρτη 13/3/2019.
Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 3,9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 2,7 εκατομμυρίων βαρελιών.
Η μεγαλύτερη μείωση προήλθε από την ακτή του Κόλπου, όπου τα αποθέματα μειώθηκαν κατά περισσότερο από 5 εκατομμύρια βαρέλια στα 222,1 εκατομμύρια βαρέλια. Τα αποθέματα στις περιοχές της Ανατολικής και της Μεσοδυτικής ζώνης αυξήθηκαν.
Στο Cushing της Οκλαχόμα, κόμβο παράδοσης μειώθηκαν 672.000 βαρέλια.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ ήταν σταθερές, με μόλις 2.000 βαρέλια ημερησίως υψηλότερα, ενώ η εγχώρια παραγωγή αργού υποχώρησε κατά 100.000 bpd από το ρεκόρ των 12 εκατ. bpd.
Οι μικτές μονάδες διύλισης αυξήθηκαν κατά 30.000 μονάδες βάσης και τα ποσοστά χρήσης αυξήθηκαν κατά 0,1 εκατοστιαία μονάδα σε 87,6% της συνολικής χωρητικότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
"Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία να αυξηθεί η προσφορά, επειδή από αυτό το σημείο και μετά, με τα εργοστάσια ραφιναρίσματος να ξεκινούν αργά από τη συντήρηση, με τις περικοπές του ΟΠΕΚ να αρχίζουν να εισέρχονται και τις προμήθειες της Βενεζουέλας, πιθανώς τώρα να διαγράφετα ένα ελκυστικότερο μέλλον τις ερχόμενες εβδομάδες ", Phil Flynn, αναλυτής στο Group Futures Group στο Σικάγο.
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να περιορίσουν την παραγωγή πετρελαίου από τον Ιανουάριο σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις παγκόσμιες προμήθειες και τις τιμές στήριξης. Και αυτή την εβδομάδα, ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι η Σαουδική Αραβία προτείνει να παραταθεί η συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα έχουν ενισχύσει περαιτέρω τις αγορές.

Η χειρότερη πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα έχει αφήσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας χωρίς ενέργειας για έξι ημέρες, με τα νοσοκομεία να αγωνίζονται να κρατήσουν τον εξοπλισμό σε λειτουργία, τα τρόφιμα να σαπίζουν στην τροπική ζέστη και οι εξαγωγές από το κύριο πετρελαϊκό τερματικό να κλείνουν.
Οι τιμές του πετρελαίου κέρδισαν σύντομα κέρδη μετά την έκθεση πριν από τη σταθεροποίηση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ αυξήθηκαν σε υψηλό τετραμήνου πάνω από τα 58 δολάρια το βαρέλι μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια, σχεδόν διπλάσια από τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 2,5 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 383.000 βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,9 εκατομμυρίου βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.


www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης