Σήμερα στο Ναϊρόμπι η 3η σύνοδος κορυφής «One Planet»

Σήμερα στο Ναϊρόμπι η 3η σύνοδος κορυφής «One Planet»
Η σύνοδος στην οποία θα συμμετέχουν πολιτικοί και οικονομικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου Προέδρου  αποτελεί σημαντικό βήμα προς την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος
Στο Ναϊρόμπι θα πραγματοποιηθεί σήμερα 14/3 η 3η σύνοδος κορυφής «One Planet».
Το φόρουμ, μια διεθνής πρωτοβουλία υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2017 και για δεύτερη φορά στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2018, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών .
Η σύνοδος στην οποία θα συμμετέχουν πολιτικοί και οικονομικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου Προέδρου της Δημοκρατίας, αποτελεί σημαντικό βήμα προς την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος (COP21).
Ενώ η Αφρική είναι υπεύθυνη για το μόνο 4% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, το 65% του αφρικανικού πληθυσμού θεωρείται ότι επηρεάζεται άμεσα από τις κλιματικές αλλαγές.
Αυτή η πρώτη περιφερειακή διάσκεψης κορυφής One Planet θα επισημάνει τον μοναδικό ρόλο της Αφρικής ως παγκόσμιου εταίρου που αντιμετωπίζει τόσο προκλήσεις όσο και ευκαιρίες, ιδίως στον τομέα καινοτόμων λύσεων προσαρμογής και ανθεκτικότητας.
Η διάσκεψη κορυφής θα συγκεντρώσει αξιωματούχους υψηλού επιπέδου, διευθύνοντες συμβούλους με στόχο να τη νεολαία και την κοινωνία των πολιτών και να επιδείξει συγκεκριμένα επιτεύγματα, πρωτοποριακές πρωτοβουλίες και να δρομολογήσει νέους συνασπισμούς και δεσμεύσεις.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης