Επιχειρήσεις

Aίτηση της Μυτιληναίος στη ΡΑΕ για χορήγηση άδειας aggregator

Aίτηση της Μυτιληναίος στη ΡΑΕ για χορήγηση άδειας aggregator
Πρόκειται για το πρώτο ανάλογο αίτημα μεγάλου «παίκτη» της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού για τη δημιουργία Φορέων Σωρευτικής Εκπροσώπησης ΑΠΕ
Αίτηση χορήγησης άδειας aggregator, ή κατά την ελληνική απόδοση Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης ΑΠΕ, υπέβαλε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η εταιρία Μυτιληναίος για συνολική ισχύ 500 MW.
Πρόκειται για το πρώτο ανάλογο αίτημα μεγάλου «παίκτη» της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού.
 Η δημιουργία Φορέων Σωρευτικής Εκπροσώπησης ΑΠΕ (ΦοΣΕ ΑΠΕ) προβλέφθηκαν με νόμο του 2016 και στόχο έχουν να αναλάβουν τη δραστηριότητα της εκπροσώπησης σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Οι ΦοΣΕ ΑΠΕ, μέσω των οποίων σταθμοί ΑΠΕ πολλών παραγωγών θα συμμετέχουν στην αγορά και στους μηχανισμούς εξισορρόπησης στο πλαίσιο μεγαλύτερων χαρτοφυλακίων, θα έχουν σημαντικό ρόλο στον περιορισμό των απόκλισης ανάμεσα στη πρόβλεψη και στην πραγματική παραγωγή.
Το αίτημα της Μυτιληναίος που αφορά την ενιαία εκπροσώπηση πολλών σταθμών παραγωγής από ΑΠΕ της εταιρίας, αφορά άδεια διάρκειας 20 ετών, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα παράτασης.
Η αίτηση της εταιρίας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ αναφέρει τα εξής: Η εταιρία με την επωνυμία «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και δ.τ. «MYTILINEOS HOLDINGS S.A.», η οποία εδρεύει στη διεύθυνση Αρτέμιδος 8, Τ.Κ. 15125, στο Μαρούσι Αττικής, υπέβαλε την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-255108/20.02.2019 (υπ’ αριθμ. ειδ. πρωτ. ΡΑΕ Γ-07214/20.02.2019) αίτηση χορήγησης άδειας για την άσκηση της δραστηριότητας Εκπροσώπησης παραγωγών ΑΠΕ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 500 MW, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 2940/05.11.2012) και σύμφωνα με το ν.4001/2011. Η εν λόγω άδεια ισχύει για είκοσι (20) έτη με δυνατότητα παράτασης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να υποβάλει στη ΡΑΕ αιτιολογημένες αντιρρήσεις εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσιοποίηση της παρούσας, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 7 του Κανονισμού Αδειών Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας (δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων έως τις 27.03.2019).


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης