Φυσικό Αέριο

R. Kohorst: Πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο το έργο του LNG στην Κροατία

R. Kohorst: Πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο το έργο του LNG στην Κροατία
Η απόφαση της κροατικής κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση του έργου προβλέπει ότι το κράτος θα εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό για το έργο τερματικού σταθμού LNG, 50 εκατομμύρια ευρώ το 2019 και άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ το 2020
Πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για την Κροατία, όχι μόνο ως μέσο ασφάλισης για την ενεργειακή διαφοροποίηση (των πηγών προμήθειας) και την ασφάλεια, αλλά και για την επίτευξη ευνοϊκών τιμών κατά την αγορά ενέργειας, χαρακτήρισε το έργο του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο νησί Κρκ ο Αμερικανός πρέσβης στην Κροατία Ρόμπερτ Κόχορστ (Robert Kohorst), επισημαίνει σε τηλεγράφημά του το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων "Hina".
Ο κ. Κόχορστ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα στη Βουδαπέστη, με εκπροσώπους του ενεργειακού τομέα, στις οποίες είχε αναφερθεί με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες είχαν στο επίκεντρό τους, τον σταθμό LNG.
Επίσης δήλωσε ότι είναι πολύ υπερήφανος για την κροατική κυβέρνηση, διότι, όπως είπε, είχε το θάρρος να λάβει απόφαση σχετικά με την επένδυση στο συγκεκριμένο έργο (σ.σ. στα τέλη Ιανουαρίου, η κυβέρνηση της Κροατίας υιοθέτησε απόφαση για τη χρηματοδότηση του πρώτου σταδίου του πλωτού τερματικού σταθμού LNG στο Κρκ, ο προϋπολογισμός του οποίου εκτιμάται στα 234 εκατομμύρια ευρώ). 
Πρόσθεσε δε ότι τα επόμενα δέκα χρόνια θα γίνει σαφές σε όλους ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική απόφαση ενεργειακής ασφάλειας για την Κροατία και για την περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της κροατικής κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση του έργου προβλέπει ότι το κράτος θα εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό για το έργο τερματικού σταθμού LNG, 50 εκατομμύρια ευρώ το 2019 και άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ το 2020.
Τα υπόλοιπα κεφάλαια, ύψους 32,6 εκατομμυρίων ευρώ, θα εξασφαλισθούν από την εταιρεία του έργου Hrvatska
, την Hrvatska Elektroprivreda (δημόσια επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας) και την Plinacro.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης