Κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων σε Τυνησία και Πακιστάν από την Eni

tags :
Κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων σε Τυνησία και Πακιστάν από την Eni
Τα έργα θα βρίσκονται κοντά σε πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου
Την κατασκευή δύο νέων ηλιακών φωτοβολταικών έργων στο Πακιστάν και την Τυνησία, με μέγιστες δυναμικότητες 10 και 5 MW, αντίστοιχα, ανακοίνωσε η Eni.
Τα έργα θα βρίσκονται κοντά σε πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου, επιτρέποντας τη χρήση της ενέργειας που παράγεται στα εργοστάσια άμεσα, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση φυσικού αερίου και τις εκπομπές ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα.
Σύμφωνα με τη δήλωση της Eni, το εργοστάσιο 10 MW στο Πακιστάν θα κατασκευαστεί σε κοντινή απόσταση από τον τομέα φυσικού αερίου Bhit, του οποίου η Eni είναι ο φορέας εκμετάλλευσης με ποσοστό 40% μέσω της θυγατρικής της Eni New Energy Pakistan.
Το εργοστάσιο 5 MW της Τυνησίας, από την άλλη πλευρά, θα κατασκευαστεί στην επαρχία Tataouine. Η Eni, μέσω της θυγατρικής της Eni Tunisia BV, είναι ο φορέας εκμετάλλευσης της παραχώρησης με ποσοστό 25%.
Η παραγόμενη ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί άμεσα, μειώνοντας την κατανάλωση φυσικού αερίου και αποφεύγοντας περίπου 6.500 τόνους / έτος εκπομπών ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα.
Η ολοκλήρωση της ηλιακής εγκατάστασης αναμένεται στα τέλη του 2019 και αποτελεί μέρος συμφωνίας συνεργασίας με την κρατική επιχείρηση Entreprise Tunisienne d'Activites Petrolieres (ETAP) που δραστηριοποιείται στην προώθηση έργων ανανεώσιμης ενέργειας στην Τυνησία, πρόσθεσε η Eni.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης