Ενέργεια

Γερμανία: Άνοδο 21% στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας το 2019 βλέπει η Team Consult

Γερμανία: Άνοδο 21% στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας το 2019 βλέπει η Team Consult
Η δυναμικότητα αποθήκευσης των ηλεκτρικών δικτύων εκτιμάται θα διαμορφωθεί σε 380 MW το 2019 από 314 MW πέρυσι
Η βιομηχανία ηλεκτρικών δικτύων της Γερμανίας πρόκειται να επεκτείνει τη δυναμικότητα αποθήκευσης σε 380 MW το 2019, από 314 MW πέρυσι και περισσότερο από το διπλάσιο του 2017, σημειώνοντας αύξηση 21% ανακοίνωσε η γερμανική συμβουλευτική ομάδα Team Consult.
Η Team Consult παρουσίασε τις προβλέψεις της κατά τη διάρκεια συνάντησης της βιομηχανίας αποθήκευσης στο Ντίσελντορφ.
Ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία αποθήκευσης ενέργειας θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 10% στα 5,5 δισ. ευρώ   φέτος, επιταχύνοντας από αύξηση 8,7% πέρυσι στα 5 δισ. ευρώ, ανέφερε η Team Consult.
Συνολικά 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ θα προέρχονται από μεγάλες μπαταρίες, δέσμευση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, μετατροπή σε υδρογόνο και αποθήκευση θερμότητας, ενώ 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από μονάδες αντλιοστασίων, οι οποίες εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της υφιστάμενης δυναμικότητας.
 Η αποθήκευση μπαταριών αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στη μετατροπή της παραγωγής ενέργειας και μεταφοράς, καθώς η Γερμανία σκοπεύει να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα.
 Η Team Consult προέβλεψε περαιτέρω αύξηση πωλήσεων και απασχόλησης τόσο στον κλάδο όσο και στις εξαγωγικές αγορές.
Όμως, η ανάπτυξη θα παρατηρηθεί κυρίως στη χρήση μπαταριών στο πλαίσιο των διαδικασιών των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και όχι από τη χρήση μπαταριών στις επονομαζόμενες αγορές εξισορρόπησης, οι οποίες έχουν ήδη υπερφορτιστεί, ανέφερε.
Οι αγορές εξισορρόπησης παρέχουν εφεδρική ισχύ για να εξομαλύνουν τις διακυμάνσεις των δικτύων από την διακοπτόμενη παροχή αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
Οι συστοιχίες ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτόν τον τομέα έχουν συμπληρώσει τις παραδοσιακές μονάδες αποθήκευσης με αντλία, οι οποίες απελευθερώνουν νερό για να οδηγήσουν τους στροβίλους ισχύος κατόπιν αιτήματος.
 Η μελέτη ανέφερε ότι η αγορά αντλιοστασίων ήταν δύσκολη στην Ευρώπη, επειδή οι μονάδες δεν ήταν πλέον αρκετά κερδοφόρες.
 Όσον αφορά τις μπαταρίες για οικιακή αποθήκευση, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό κύκλο εργασιών, η Team Consult εκτιμά ότι 40.000 τέτοια συστήματα προστέθηκαν από πέρυσι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 125.000.
 Η συνδυασμένη χωρητικότητα αυτών των οικιακών μπαταριών θα μπορούσε να φθάσει στα 600 MW φέτος μετά από 440 MW το 2018 και 300 MW το 2017, ανέφερε η Team Consult.
Η πλειοψηφία των ιδιόκτητων ηλιακών συλλεκτών σε στέγες, ανήκουν κυρίως σε σε οικογένειες με μονοκατοικίες. Αυτή η αγορά προσφέρει μεγάλες μελλοντικές δυνατότητες καθώς ο συνολικός αριθμός τους είναι 1,7 εκατομμύρια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης