Πετρέλαιο

Συνάντηση Pompeo με στελέχη της πετρελαϊκής αγοράς – Συζητούν αύξηση εξαγωγών αργού και κυρώσεις σε Ιράν

Συνάντηση Pompeo με στελέχη της πετρελαϊκής αγοράς – Συζητούν αύξηση εξαγωγών αργού και κυρώσεις σε Ιράν

Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει μια  νέα προσπάθεια να συμμετέχουν τα στελέχη της βιομηχανίας στην ατζέντα της κυβέρνησης Trump

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo θα συναντηθεί με κορυφαία στελέχη της πετρελαϊκής αγοράς  την Τρίτη 12/3/2019, προκειμένου να τους ζητήσει να στηρίξουν την προσπάθεια  της κυβέρνησης να ενισχύσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου προς την Ασία και να στηρίξουν την πολιτική απομόνωσης του Ιράν, σύμφωνα με πηγές του Reuters.
Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει μια σημαντική νέα προσπάθεια να συμμετέχουν τα στελέχη της βιομηχανίας στην ατζέντα της κυβέρνησης Trump για την «ενεργειακή κυριαρχία» που επιδιώκει να προωθήσει τους διπλωματικούς και πολιτικούς στόχους μέσω της ταχείας επέκτασης των εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.
 Η προσπάθεια έχει αποδώσει καρπούς σε χώρες όπως η Κίνα, η Πολωνία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα για την αγορά περισσότερων πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.
Ο Pompeo σχεδιάζει να συζητήσει πώς να ενισχύσει την παγκόσμια κυριαρχία της αμερικανικής ενέργειας, αλλά κυρίως στην Ασία, και να απομονώσει περαιτέρω την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν εκ νέου κυρώσεις πέρυσι, ενισχύοντας τους δεσμούς με άλλα έθνη της Μέσης Ανατολής.
Ο τόπος και ο χρόνος της συνάντησης δεν έγινε γνωστός.
Μετά τη συνάντηση στο Χιούστον, ο Pompeo πρόκειται να μιλήσει στο συνέδριο CERAWeek της IHS Markit, το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχε προγραμματιστεί να συναντηθεί με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών αργά το πρωί, σύμφωνα με επίσημο πρόγραμμα.
Στελέχη από μεγάλες εταιρείες όπως η Chevron Corp, η Total SA, η Royal Dutch Shell PLC, η ConocoPhillips και η Occidental Petroleum Corp έχουν προσκληθεί στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση. Εκπρόσωποι από ορισμένες από αυτές τις εταιρείες έχουν προγραμματιστεί να μιλήσουν νωρίτερα την ίδια μέρα στο CERAWeek.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης