Η «πράσινη» Enercoop επενδύει 2,7 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη στη γαλλική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

tags :
Η «πράσινη» Enercoop  επενδύει 2,7 εκατ. ευρώ   για την ανάπτυξη στη γαλλική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
Δημιουργία νέων  υπηρεσιών, παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό
Η  γαλλική εταιρεία  προμήθειας πράσινης εναλλακτικής ηλεκτρικής ενέργειας, Pioneer, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει 2,7 εκατομμύρια ευρώ  από πρόσφατο γύρο άντλησης  κεφαλαίων για την δημιουργία νέων  υπηρεσιών, παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.
Ο γενικός διευθυντής της Enercoop, Emmanuel Soulias,, δήλωσε ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία περισσότερων συνεταιρισμών και τη διαφοροποίησή τους σε συμβουλευτικές υπηρεσίες ενεργειακής απόδοσης.
Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005 μετά την απελευθέρωση της γαλλικής αγοράς λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, η Enercoop τοποθετήθηκε ως εξειδικευμένος προμηθευτής 100% ανανεώσιμης πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από μικρούς παραγωγούς.
Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από μεγάλους ανταγωνιστές, όπως η γαλλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Total, η ενεργειακή Engie και η κρατικά ελεγχόμενη EDF που έχουν εισέλθει στην αγορά λιανικής ενέργειας και έχουν εισαγάγει «πράσινες» προσφορές σε οικιακούς και βιομηχανικούς πελάτες.
Η Enercoop έχει ένα από τα υψηλότερα τιμολόγια λιανικής στη γαλλική αγορά, σύμφωνα με τον ρυθμιστή της αγοράς ενέργειας CRE.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης