Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Κίνα: Ετήσια μείωση κατά 22,9% κατέγραψαν οι εισαγωγές στερεών απορριμμάτων

tags :
Κίνα: Ετήσια μείωση κατά 22,9% κατέγραψαν οι εισαγωγές στερεών απορριμμάτων
Στο διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2019
Οι εισαγωγές στερεών απορριμμάτων στην Κίνα συνέχισαν να μειώνονται στο πρώτο δίμηνο του 2019, καθώς το Πεκίνο εφάρμοσε σχετική απαγόρευση.
Οι εισαγωγές απορριμμάτων πλαστικού, χαρτιού, αλλά και άχρηστων μετάλλων καταγράφηκαν στα 2,65 εκατομμύρια τόνους την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, με ετήσια μείωση κατά 22,9% από την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2018, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των κινεζικών τελωνείων.
Για τον μήνα Φεβρουάριο, οι εισαγωγές στερεών απορριμμάτων καταγράφηκαν στους 918.000 τόνους, μειωμένες δραστικά από τους 1,74 εκατομμύρια τόνους που είχαν εισαχθεί τον Ιανουάριο και τους 1,71 εκατομμύρια τόνους εισαγωγής απορριμμάτων που είχαν καταγραφεί τον Φεβρουάριο του 2018.
Η Κίνα άρχισε την εισαγωγή στερεών αποβλήτων ως μία πηγή πρώτων υλών στην δεκαετία του 1980, ενώ για χρόνια αποτελούσε τον μεγαλύτερο εισαγωγέα σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά τις “αδυναμίες” που έχει στην αποτελεσματική εναπόθεση απορριμμάτων.
Από την άλλη μεριά, για λόγους κερδοσκοπίας μερικές εταιρίες προχωρούν στην παράνομη εισαγωγή στερεών αποβλήτων στην χώρα, με συνέπεια την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων από το Πεκίνο.

www.wortldenergynews

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης