Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Ineos αναβαθμίζει τον αγωγό Forties – Επενδύσεις 1,33 δισ. δολάρια

tags :
Η Ineos αναβαθμίζει τον αγωγό Forties – Επενδύσεις 1,33 δισ. δολάρια
Οι αναβαθμίσεις θα επεκταθούν στη ζώνη του συστήματος αγωγών που μεταφέρει το 40% του υπεράκτιου αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου στη Βρετανία
Η πετρελαϊκή εταιρία Ineos του δισεκατομμυριούχου Jim Ratcliffe θα δαπανήσει 1 δισεκατομμύριο λίρες (1,33 δισ. δολάρια) στα ενεργειακά περιουσιακά της στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού Forties, ο οποίος μεταφέρει σχεδόν το ήμισυ του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Βρετανίας από τη Βόρεια Θάλασσα.
H Ineos σύμφωνα με ανακοίνωσή της θα επενδύσει 500 εκατομμύρια λίρες για την ανακατασκευή του γηρασμένου  αγωγού της δεκαετίας του '40, ο οποίος λειτουργεί από το 1975 και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 600.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) πετρελαίου.
Ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας  Jim Ratcliffe, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας, δήλωσε ότι η επένδυση υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας στις επιχειρήσεις της με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
"Η Ineos είναι υποστηρικτής της βρετανικής βιομηχανίας και αυτή η επένδυση 1 δις.λίρες υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη μας στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο", επεσήμανε ο Ratcliffe.
Η εταιρεία αγόρασε τον αγωγό από την BP στα τέλη του 2018. Μερικές εβδομάδες μετά αναγκάστηκε να κλείσει το σύστημα για περίπου δύο μήνες για να διορθώσει μια ρωγμή σε ένα χερσαίο τμήμα, προκαλώντας μια άνοδο στις τιμές του φυσικού αερίου στη Βρετανία στην καρδιά του χειμώνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ineos οι αναβαθμίσεις θα επεκταθούν στη ζώνη του 2040s του συστήματος αγωγών, το οποίο όπως αναφέρει μεταφέρει το 40% του υπεράκτιου αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου στη Βρετανία.
Η Ineos ανακοίνωσε επίσης ότι θα επενδύσει 350 εκατομμύρια λίρες σε νέο ενεργειακό εργοστάσιο στο διυλιστήριο πετρελαίου Grangemouth 200.000 bpd στη Σκωτία και άλλα 150 εκατομμύρια λίρες σε μια νέα μονάδα πετροχημικών στη βόρεια αγγλική πόλη του Hull.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης